Newsroom

Newsroom

Τρία χρόνια Documento!

Η μαχητική ερευνητική δημοσιογραφία κλείνει σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2019, τρία χρόνια έντυπης παρουσίας του Documento με συνεχείς αποκαλύψεις που αγγίζουν τα κέντρα εξουσίας, τιμώντας την αλήθεια και την ελευθεροτυπία κόντρα στις συντονισμένες προσπάθειες φίμωσης και οικονομικού στραγγαλισμού.  

5dd52b7a825e63274f4e00a2

Ήταν 20 Νοεμβρίου 2016 όταν το Documento έκανε την εμφάνισή του στα περίπτερα. Οι αναγνώστες του και οι φανατικοί πολέμιοί του γνωρίζουν ότι δεν ήταν άλλη μία εφημερίδα που ήρθε να κρεμαστεί. Υπηρετώντας την αλήθεια και την έρευνα, έχει αφήσει το στίγμα της σε 157, μέχρι τώρα, φύλλα. 

Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Κώστα Βαξεβάνη, αποκάλυψε σκάνδαλα, όπως αυτό της Novartis, ρίχνοντας φως στα διαπλεκόμενα συμφέροντα του πολιτικού, οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου· αποκάλυψε σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος προς παραδεισένιους προορισμούς, όπως τις offshore της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκητων εκδοτών του «Πρώτου Θέματος», των αφανών χρηματοδοτών τους, αλλά και τραπεζικών στελεχών· έφερε στο φως μίζες, κομπίνες και πολιτικά ψεύδη, αλλά και ανέδειξε νέα δεδομένα στο κύκλωμα trafficking της Μολδαβίας με πρωταγωνιστή το (πρώην;) στέλεχος της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη.

Η απαρίθμηση των αποκαλύψεων στα πρωτοσέλιδα του Documento είναι το ασφαλές δείγμα της ερευνητικής δουλειάς που ενοχλεί την πολιτικοοικονομική διαπλοκή. Ενοχλεί αυτούς που περιμένουν να τους στρώσουν κόκκινα χαλιά τα media και όχι να τους κάνουν κριτική στα κακώς κείμενα – νομίζουν ότι είναι αλάνθαστοι και γι’ αυτό απρόσβλητοι στην κριτική· ενοχλεί όσους μοιράζουν κρατικό χρήμα για κλείσουν στόματα και για να έχουν πειθήνια όργανα στην άσκηση της εξουσίας τους· ενοχλεί όσους έχασαν το μέλι της ισχύος από το οποίο τρέφονταν· ενοχλεί που αποκαλύπτει σειρά κατασκευασμένων ειδήσεων και προπαγάνδας· ενοχλεί που ασκεί πραγματική δημοσιογραφία και έχουν αποδυθεί σε έναν ανηλεή αγώνα δολοφονίας χαρακτήρα, ασκώντας δικαστικές, πολιτικές και εσχάτως οικονομικές πιέσεις για να καταστεί «αναξιόπιστο» όταν τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν, για να φιμωθεί και να γίνει άλλο ένα «τρόπαιο» πάνω από το τζάκι της συνδιαλλαγής και των συμψηφισμών.

Μπροστά στον βούρκο του βολέματος και της καταθλιπτικής μονοφωνίας το Documento έχει πάρει και θα συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο της ενημέρωσης με υπευθυνότητα, της αποκαλυπτικής έρευνας, της σύγκρουσης με όσους στηρίζουν το σύστημα της διαπλοκής που έριξε τη χώρα στα βράχια. Έχοντας δίπλα του τους αναγνώστες του, που τους τιμά και το τιμούν, το Documento και οι άνθρωποί του, αντέχει ακόμη. 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας ο Τούρκος πρόεδρος