Newsroom

Newsroom

Τρία αδέλφια στο επίκεντρο, ταυτοποιήθηκε άλλος ένας Γάλλος δράστης, πιθανότατη επέμβαση του ΝΑΤΟ

Tρία αδέλφια βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι. Ο ένας από…

parissi 15

Tρία αδέλφια βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι.

Ο ένας από τους αδελφούς σκοτώθηκε στις επιθέσεις, ο δεύτερος κρατείται στο Βέλγιο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν συμμετείχε ή όχι στις επιθέσεις αυτές, ενώ οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν καμία πληροφορία για τον τρίτο, ο οποίος ενδέχεται να είναι μεταξύ των νεκρών βομβιστών αυτοκτονίας ή να έχει διαφύγει.

Σύμφωνα, εξάλλου, με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ταυτοποιηθεί άλλος ένας από τους νεκρούς δράστες, ο οποίος ήταν Γάλλος υπήκοος.

Στο μεταξύ, βέβαιος ότι το ΝΑΤΟ θα κηρύξει τον πόλεμο κατά του ISIS δηλώνει ο πρώην διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης.

Στην πρόβλεψή του ο ναύαρχος υπογραμμίζει, παράλληλα, πως η Γαλλία θα επικαλεσθεί τη ρήτρα 5, που αναφέρει πως μια δράση εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ είναι επίθεση εναντίον όλων.

Η ρήτρα αυτή έχει ενεργοποιηθεί ακόμα μία και μοναδική φορά, μετά από την 11ή Σεπτεμβρίου, και οδήγησε στην στρατιωτική εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Κατά τον κ. Σταυρίδη, η στρατιωτική δράση θα ξεκινήσει με ειδικές επιδρομές και εναέρια παρουσία και θα περιλαμβάνει περισσότερη εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων και των Κούρδων.

Αυτό θα κάνει ξεκάθαρο στο Ισλαμικό Κράτος πως «δεν είναι και τόσο ισχυρό, αφού το ΝΑΤΟ μπορεί να το κάνει αυτό. Οι περισσότερες από τις επίγειες δυνάμεις που θα το πολεμήσουν θα είναι μεν Ιρακινοί και Κούρδοι, ωστόσο υπάρχει ακόμη η ανάγκη περισσότερων στρατευμάτων του ΝΑΤΟ. Θεωρώ πως θα ήταν μια αποστολή του ΝΑΤΟ στη Συρία, που θα χρειαζόταν 10-15.000 στρατιώτες», συμπληρώνει ο κ. Σταυρίδης.