Newsroom

Newsroom

Τρεις μήνες μετά τις εκλογές και στη Μεσσήνη δεν έχει εκλεγεί δήμαρχος

Ακριβώς τρεις μήνες έχουν συμπληρωθεί από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, όμως η Μεσσήνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του…

messini 0 0

Ακριβώς τρεις μήνες έχουν συμπληρωθεί από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, όμως η Μεσσήνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Μεσσηνίας μετά την Καλαμάτα, δεν έχει καταφέρει να εκλέξει δήμαρχο. Κατά την ψηφοφορία της 25ης Μαΐου οι δύο υποψήφιοι, ο απερχόμενος δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος και αντίπαλός του Γιώργος Τσώνης είχαν συγκεντρώσει από 9.236 ψήφους. Ως αποτέλεσμα την απόφαση για το νικητή ανέλαβε να εκδόσει το Εκλογοδικείο το οποίο πράγματι λίγο καιρό μετά αποφάσισε ότι δήμαρχος επανεκλέγεται με μία ψήφο διαφορά ο Στάθης Αναστασόπουλος. 

Η πλευρά του Γιώργου Τσώνη κατέθεσε ένσταση, ενώ ο συνδυασμός του απερχόμενου δημάρχου κατέθεσε αντένσταση. Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο, το Εκλογοδικείο δηλαδή, συνεδρίασε και συζήτησε την ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξης του Στάθη Αναστασόπουλου ως δημάρχου Μεσσήνης, του συνδυασμού “Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών” του Γιώργου Τσώνη και την αντέσταση της απερχόμενης δημοτικής αρχής στις 29 Ιουνίου και σήμερα Δευτέρα αναμενόταν η απόφαση προκειμένου να ορκιστεί η νέα δημοτική αρχή. Μια απόφαση, που όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Ελευθερία” στον ιστότοπό της δεν εξεδόθη τελικά, με αποτέλεσμα η Μεσσήνη να παραμένει “ακέφαλη”. 

 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…