Trash.gov

Κατά τα λοιπά η πολιτική ζωή κυλάει ομαλά, με τον Φουρθιώτη να δίνει τον τόνο, κυβερνώντας τον τόπο μέσω της πλατφόρμας Trash.gov

5491148

Αυτό που -κατά κύριο λόγο- χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρόταση «όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα», αφού (αν προσέξατε) δεν τους ξεφεύγει ούτε μια τρίχα, βρε παιδί μου, με το στρώμα της πολιτικής μπριγιαντίνης που έχει απλωθεί στα μυαλά (ουπς στα κεφάλια ήθελα να πω) όλων των στελεχών και κυρίως των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Κυριακούλης – ΝουΔου. 

Τους βλέπεις, τους ακούς και αυθορμήτως σου έρχεται στο νου η φράση του εκστασιασμένου και ηλικιωμένου κυρίου που, βγαίνοντας από το εμβολιαστικό κέντρο, δήλωσε: “Τέτοια τάξη και τέτοια αλφαδιά δεν έχουμε ξαναδεί!!!” 

Θυμηθείτε (δια του λόγου το αληθές) τι έγινε στην τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 
Ας πάρουμε για παράδειγμα τους ομιλητές βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τα θέματα που έθιξαν, που ανέδειξαν, που ανέλυσαν. Δεν υπάρχει ούτε ένα θέμα που να αφορά την ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών που δεν θίχτηκε, με επίκεντρο βέβαια το «επιτελικό» ανέκδοτο που επαναλαμβάνουν οι «άριστοι» συχνότερα και από το άκουσμα του «πάτερ ημών» στις λειτουργίες. 

Ακούστηκαν όλα τα θέματα που άπτονται της παροιμιώδους πλέον επιτελικής ανικανότητας τους και της ανεπανάληπτης πια εμμονικής επικινδυνότητας τους. 
Θέματα όπως είναι η διαχείριση της πανδημίας, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, η συρρίκνωση της παιδείας, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η ακρίβεια, η ενέργεια, το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, η ανεργία, ο κατώτατος μισθός, οι απευθείας αναθέσεις, η διαφθορά, τα «(χωρίς) πόθεν και τα (δεν) έσχες», το δόγμα «βία και τάξις», η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το μεταναστευτικό, οι εξοπλισμοί και τα rafale, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το σκάνδαλο Novartis, οι διώξεις δημοσιογράφων, ο έλεγχος της ελευθεροτυπίας, οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, η κρατική προπαγάνδα, η υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, η -για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση- κατάλυση στοιχειωδών δημοκρατικών λειτουργιών και πρακτικών και τόσα άλλα που -αναλυτικά ή ακροθιγώς- ακούστηκαν.

Από την άλλη, οι βουλευτές της συμπολίτευσης και μέλη της «Μητσοτάκης Α.Ε.» παρουσιάστηκαν με απόλυτη ομοιομορφία, με στρατιωτική πειθαρχία, και με σχετική ομοιοχρωμία (σε αποχρώσεις αποκλειστικά του μαύρου), στα θέματα, στις απαντήσεις, στα επιχειρήματα, στα ρητορικά ερωτήματα, που ειλικρινώς σου ερχόταν να αναφωνήσεις: “Τέτοια τάξη και τέτοια αλφαδιά δεν έχουμε ξαναδεί!!!”
Ουδείς αυτοσχεδιασμός, ουδεμία παρέκκλιση, μηδενική απόκλιση και παντελής απουσία ελευθέρας βουλήσεως παρατηρήθηκε στο στρατόπεδο των κυβερνητικών βουλευτών.
Επαναλάμβαναν ο ένας (η μία) μετά τον άλλο (την άλλη) από στήθους και αυτολεξεί το περιεχόμενο από το διανεμηθέν σκονάκι.

Είτε τους ρώταγες για τα αίτια της ήττας του Βατερλό, είτε τους καταλόγιζες την προβοκάτσια της «νύχτας των κρυστάλλων», αυτοί σου απαντούσαν στερεότυπα με τις γνωστές αθλιότητες και την τυμβωρυχία για το Μάτι, αφού η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» έχει καλύψει πλήρως το μυαλό και την ψυχή τους.
Μοναδική παραφωνία η «Ενωματάρχης» Καρδίτσας, Ασημίνα Σκόνδρα, η οποία πήρε την πρωτοβουλία να το….τερματίσει. 
Την ακούσαμε να μιλάει για “μπαχαλάκηδες”, κατηγόρησε την Αριστερά ότι “έκανε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι” με το σύνθημα “το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του” και κατέληξε απειλητικά “εδώ δεν είναι Γούντστοκ του 1969”.

“Αυτή μέχρι και το μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις”.

Κατά τα λοιπά η πολιτική ζωή κυλάει ομαλά, με τον Φουρθιώτη να δίνει τον τόνο, κυβερνώντας τον τόπο μέσω της πλατφόρμας Trash.gov

“Τιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή”.
  Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη