Τράπεζες: Έρχεται τιμοκατάλογος χρεώσεων για συναλλαγές στα γκισέ

Οι τράπεζες θέλουν να σταματήσουν τις συναλλαγές για μικρό ποσά που γίνονται στα γκισέ και να γίνονται μόνο για ποσά από 400 ευρώ και πάνω, σύμφωνα με το OPEN.

NewsRoom 11/01/2020 | 11:26

Στόχος των τραπεζών είναι οι περισσότεροι πελάτες να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ και το internet banking.

Ήδη οι τράπεζες ενημερώνουν τους πελάτες πως σε λίγο καιρό θα σταματήσουν να γίνονται στα γκισέ πληρωμές δημοσίου και οργανισμών, αναλήψεις και καταθέσεις έως 400 ευρώ καθώς επίσης και αποστολές εμβασμάτων.

Στελέχη των ελληνικών τραπεζών έχουν υπολογίσει πως το 55% των συναλλαγών που γίνονται στα γκισέ αφορούν ποσά έως 400 ευρώ.

Ενώ αναμένεται εντός του 2020 να γίνει «ομαδοποίηση» στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Έτσι, ο καταναλωτής θα επιλέγει πλέον μέσα από διαφορετικά «προπληρωμένα πακέτα» τις χρεώσεις που θα έχει σε τακτική βάση.

Τα «πακέτα» θα έχουν να κάνουν με το πόσες συναλλαγές εκτιμά ο ίδιος ότι θα έχει αλλά και το είδος των συναλλαγών όπως για παράδειγμα εμβάσματα, επιταγές, κλπ.

Τα νέα μέτρα εντάσσονται στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό του τραπεζικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπηρεσιών που θα παρέχεται στα γκισέ καθώς οι πελάτες θα αξιοποιούν βασικά τις ψηφιακές δυνατότητες που παρέχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως ήδη από το 2019 ελληνική συστημική τράπεζα δεν πραγματοποιεί στα γκισέ συναλλαγές κάτω των 400 ευρώ.

Πηγή: dikaiologitika.gr