Newsroom

Newsroom

Τραμπ: Tίποτα δεν αποκλείεται όσον αφορά το Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε αναφερόμενος στην αντίδραση της Ουάσιγκτον στη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από το Ιράν, ότι «δεν έχει αποκλειστεί τίποτα».

5893a15c1dc524223c8b46a2

Ο Τραμπ δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις, ερωτηθείς εάν έχει αποκλειστεί η στρατιωτική επιλογή στο πλαίσιο της αντίδρασης στην πυραυλική δοκιμή, μία ημέρα αφού ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Μάικ Φλιν «προειδοποίησε» επίσημα την Τεχεράνη.

Η Τεχεράνη χαρακτήρισε από την πλευρά της «προκλητικές» τις προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον. Πάντως, πηγές με γνώση του θέματος τις οποίες επικαλείται το Reuters, δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ αναμένεται να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος πολυάριθμων οντοτήτων του Ιράν από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κυρώσεις θα επιβληθούν με τρόπο που δεν θα παραβιάζεται η συμφωνία που υπογράφηκε το 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ιρανικές οντότητες αναμένεται να υποστούν τις κυρώσεις ή να «χαρακτηριστούν» στην νομική ορολογία των ΗΠΑ για δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…