Newsroom

Newsroom

Τραμπ: Στρατιωτική επιχείρηση η απέλαση των παράτυπων μεταναστών – Διαφωνεί ο Κέλι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε στρατιωτική επιχείρηση την απέλαση των μεταναστών δίχως έγγραφα. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας της κυβέρνησής του, Τζον Κέλι, επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα είπε ο Τραμπ, σε επίσημη επίσκεψη στο Μεξικό.

58af51171dc524743d8b48c1

«Βλέπετε τι γίνεται στα σύνορα. Ξαφνικά, για πρώτη φορά διώχνουμε τους πολύ κακούς τύπους, με ρυθμό που έχει υπάρξει ποτέ πριν», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης με επιχειρηματίες στον Λευκό Οίκο. «Και αυτή είναι μια στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε.

Πριν περάσουν δύο ώρες, ο Κέλι δήλωσε το αντίθετο στο Μεξικό. Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να «χρησιμοποιήσουν τον στρατό όσον αφορά το μεταναστευτικό» ζήτημα, διαβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου, ενώπιον του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και των Μεξικανών ομολόγων τους.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας κατέστησε σαφές την Τρίτη ότι σχεδόν όλοι οι μετανάστες δίχως έγγραφα εφεξής είναι υποψήφιοι προς απέλαση και ότι θα τους επαναπροωθεί στο Μεξικό, αν εισήλθαν στις ΗΠΑ από το μεξικανικό έδαφος, ανεξαρτήτως της υπηκοότητάς τους.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…