Τραμπούκος ο λαϊκός Μπέος

Κάθε άνθρωπος που απειλεί, αυθαιρετεί και τρομοκρατεί πολίτες είναι ένας παραβάτης του νόμου.

μπέος1 2

Ένας ακόμα μπράβος που με βίαιη συμπεριφορά διαχειρίζεται τις καταστάσεις όταν κρίνει πως τον ενοχλούν και επιβάλει την τιμωρία που θεωρεί πρέπουσα. Αυτός πάνω κάτω ήταν και ο άγραφος νόμος του Λιντς που ίσχυε το 1882.

Οι αποκαλυπτικές σκηνές, όπου ο δήμαρχος Βόλου κι ένας ακόμα μπράβος χειροδικούν σε βάρος τρίτου, είναι σοκαριστικές. Αλλά η δικαιοσύνη στην Ελλάδα έχει πάψει προ πολλού να σοκάρεται.
Ο δράστης, στη συνέχεια, αποκάλεσε «φυσιολογική» την πράξη του κι επικαλέστηκε την λαϊκότητά του για τον τρόπο που αντέδρασε προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή της μάνας του.
Το φυσιολογικό του Μπέου έχει να κάνει με τη λεοντή και το ρόπαλο. Μας παραπέμπει στην εποχή των πρωτόγονων ενστίκτων. Δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτισμό, τις αξίες και τους νόμους. Παρ΄ όλα αυτά η αποκλίνουσα και παραβατική συμπεριφορά του παραμένει στο απυρόβλητο.

Τα συνήθη ΜΜΕ έκαναν λόγο για διένεξη και «διαπληκτισμό», υπονοώντας λεκτική σύγκρουση. Αν είχε τολμήσει κάποιος δόλιος ασήμαντος να ασκήσει αντίστοιχο «διαπληκτισμό» εις βάρος του Μπέου, θα είχε βρεθεί την επομένη κρεμασμένος σε φανοστάτη, στην παραλιακή του Βόλου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος είναι ασεβής, ζωώδης και βίαιος. Έχει αποκαλέσει δημόσια τον Αλκίνοο Ιωαννίδη μαλάκα, τόσο για τη δράση του σαν ενεργός πολίτης, όσο και για την καλλιτεχνική του ιδιότητα. Έχει βρίσει χυδαία τον Γιώργο Νταλάρα, έχει τραμπουκίσει κατά των κατοίκων των Σταγιατών έχει ασκήσει μπούλινγκ εις βάρος του νομάρχη Λάρισας και έχει προπηλακίσει δημόσια ουκ ολίγους. Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποιότητας μέρους του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Το δια ταύτα: Ο Βόλος είναι μία πόλη με ιστορία άξια θαυμασμού. Συγχαρητήρια λοιπόν στους πολίτες που επέλεξαν ένα βάρβαρο για άρχοντα της πόλης τους. Η φαντασία τους, ο πολιτισμός τους και ηθική τους κατάσταση πρέπει να είναι σε άθλια κατάσταση…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη