Newsroom

Newsroom

Τούρκος δημοσιογράφος καταρρίπτει τα περί "μονταζιέρας" του Ερντογάν

Τα επιχειρήματα του Ταγίπ Ερντογάν περί «μονταζιέρας» και ψεύτικων ηχητικών ντοκουμέντων που κατασκευάζουν ο πολιτικοί του αντίπαλοι για να πλήξουν…

erdogan 0

Τα επιχειρήματα του Ταγίπ Ερντογάν περί «μονταζιέρας» και ψεύτικων ηχητικών ντοκουμέντων που κατασκευάζουν ο πολιτικοί του αντίπαλοι για να πλήξουν την κυβέρνησή του δεν αντέχουν στη λογική, και αυτό καταδεικνύει σε άρθρο του στην εφημερίδα Zaman ο δημοσιογράφος Εμρέ Ουσλού, που αναλύει το θέμα καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία του Τούρκου πρωθυπουργού και του κόμματός του.

«Αν δούμε τα βασικά στοιχεία αυτής της κατάστασης, το τηλέφωνο του Μπιλάλ Ερντογάν παρακολουθείτο ήδη στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά. Και ήταν μέσα στο ίδιο πλαίσιο που κατέθεσε σε εισαγγελέα. Επομένως, αν ο Μπιλάλ Ερντογάν έχει καταθέσει, τότε υπάρχουν σίγουρα καταγεγραμμένες συνομιλίες που συνδέονται με τον πρωθυπουργό Ερντογάν. Για το λόγο αυτό, η ύπαρξη μίας καταγραφής που έχει σχέση με τον Μπιλάλ Ερντογάν μοιάζει να ταιριάζει στη «φυσιολογική ροή της ζωής» στην Τουρκία τελευταία», επισημαίνει ο αρθρογράφος.

Κατόπιν, αναφέρεται  στις παλινωδίες του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, που αρχικά υποστήριξε πως το υποτιθέμενο ηχητικό ντοκουμέντο συμπίπτει με τη στιγμή κατά την οποία ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανιζόταν ζωντανά στην τηλεόραση, και άρα δε θα μπορούσε να είναι αληθινό, όμως μία απλή ματιά στο πρόγραμμα της τηλεόρασης διαψεύδει τον ισχυρισμό αυτό. Μετά, συνεχίζει, τα trolls του ΑΚΡ διέρρευσαν πως η σύζυγος του Ερντογάν, που αναφέρεται στις συνομιλίες ότι ήταν στην Κωνσταντινούπολη, βρισκόταν στην πραγματικότητα την περίοδο εκείνη στο Ικόνιο, και μάλιστα δημοσίευσαν και σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες ωστόσο χρονολογούνται από το 2012!

«Αν η κασέτα ήταν πράγματι μοντάζ, τι προκάλεσε τέτοιο πανικό στους κύκλους του ΑΚΡ, αναγκάζοντάς τους να πουν μια σειρά από διαδοχικά ψέματα; Τι τους οδήγησε να προσπαθήσουν να πείσουν τον κόσμο πως φωτογραφίες του 2012 ήταν στην πραγματικότητα από το 2013;», διερωτάται.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ακόμα πως είναι πολύ εύκολο να διαπιστωθεί αν τα ηχητικά ντοκουμέντα είναι αληθή, συγκρίνοντας τις ώρες κατά τις οποίες παρουσιάζονται να ελήφθησαν με το στίγμα των κινητών των εμπλεκομένων προσώπων – έτσι, θα μπορούσε να διαπιστωθεί από το κινητό της συζύγου του Ερντογάν το αν πραγματικά ήταν και πότε ήταν στην Κωνσταντινούπολη ή το Ικόνιο.

«Αν η καταγραφή ήταν πραγματικά «μοντάζ», όπως διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Ερντογάν, τότε θα είχε φέρει ειδικούς όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά ίσως ακόμα και από τη NASA για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Θα είχε χρησιμοποιήσει τα στοιχεία από τους σταθμούς βάσης της κινητής τηλεφωνίας για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του. Θα είχε έτσι κηρύξει τη νίκη εναντίον των κασετών αυτών πολύ νωρίτερα. Αλλά καθώς δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά, είναι ξεκάθαρο οι ισχυρισμοί για «μοντάζ» γίνονται μόνο για να συγκαλύψουν περαιτέρω τη διαπλοκή», καταλήγει ο αρθρογράφος.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…