Newsroom

Newsroom

Τουρκία: Δεν είναι ευπρόσδεκτες οι δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ

Την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αυστριακού Εξωτερικών της Σεμπάστιαν Κουρτς, που νωρίτερα είχε δηλώσει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Αυστρία προκειμένου να πραγματοποιήσει εκστρατεία, απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες που διαμένουν εκεί, εν όψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.

58b47a3d1dc5240c158b4652

Στις αναφορές αυτές απάντησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς. Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute: «Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».

Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

ΟΣΦΠ Πόλο 3

Len Champions League: Πρόκριση θρίλερ για τον Ολυμπιακό επί της Μπαρτσελονέτα -Θα βρεθεί στο final-4 της Μάλτας (video)

Ο Ολυμπιακός κέρδισε μέσα στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα για την 5η αγωνιστική του Β΄ ομίλου…