Newsroom

Newsroom

Τουλάχιστον 8 νεκροί από τον τυφώνα Αϊρίν

Το θάνατο οκτώ ανθρώπων σε τρεις πολιτείες της Ανατολικής Ακτής, στη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και στη Φλόριντα έχει ήδη…

Το θάνατο οκτώ ανθρώπων σε τρεις πολιτείες της Ανατολικής Ακτής, στη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και στη Φλόριντα έχει ήδη προκαλέσει ο τυφώνας Αϊρίν, που πλησιάζει στη Νέα Υόρκη. Τα αεροδόμια της πόλης παραμένουν κλειστά, οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν ήδη διακοπεί, εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ 370.000 άνθρωποι τα εκκένωσαν. Στο Νιού Τζέρσει πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. “Μην βγαίνετε στους δρόμους, μείνετε στα σπίτια σας ή στα κέντρα υποδοχής”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι είναι “πολύ αργά να φύγουν” όσοι δεν υπάκουσαν στις εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν για περιοχές που κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν.
Οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν διακοπεί, τα αεροδρόμια έχουν κλείσει, και η Νέα Υόρκη, έμοιαζε νεκρή πόλη. Στο Μανχάταν τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, οι παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ ακυρώθηκαν.
Πολλά καταστήματα τοποθέτησαν φύλλα κοντραπλακέ για να προστατεύσουν τις βιτρίνες τους και εκατομμύρια νεοϋορκέζοι κλείστηκαν στα σπίτια τους. 370.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους μετά την εντολή του δημάρχου Μπλούμπεργκ, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν στην αμερικανική μεγαλούπολη. Αρκετοί εγκατέλειψαν την πόλη, άλλοι αναζήτησαν καταφύγιο σε συγγενείς τους, σε ξενοδοχεία και στα κέντρα υποδοχής που άνοιξε ο δήμος.
Στο μεταξύ, στο Νιου Τζέρσεϊ, πάνω από 1 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν από τις ακτές, ενώ υποχρεωτικές εκκενώσεις κάλυψαν όλα τα παραλιακά θέρετρα της πολιτείας, περιλαμβανομένων των δημοφιλών Ατλάντικ Σίτι, Κέιπ Μέι και Λονγκ Μπιτς Άιλαντ.
Σημειώνεται ότι στις 20:00 τοπική ώρα ο κυκλώνας υποβαθμίστηκε στην κατηγορία, τη χαμηλότερη της πενταβάθμιας κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον.
http://www.ethnos.gr

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…