Του Έλληνος ο τράχηλος

Οι απόγονοι του Ανδρέα Κάλβου γέννησαν τον Αντώνη τον κάβλο

AP 120619127604

Είμαι Έλληνας, νεοέλληνας, και ως εκ τούτου παρακολουθώ με ιερό φανατισμό Μπιγκ Μπράδερ, πολύ σχολαστικά. Ενημερώνομαι από τον ΣΚΑΪ, θεωρώ τον Κυριάκο πάνσοφο Τσόρτσιλ και τη Μαρέβα υπέρκομψη Αντουανέτα, χειροκροτώ τις δημοσκοπήσεις που δίνουν στην κυβέρνηση προβάδισμα 250 ποσοστιαίων μονάδων και φυσικά ψηφίζω και με τα δύο χέρια Νέα Δημοκρατία. Στις ελεύθερες ώρες μου, αδειάζω το πακέτο μου όπου βρω για να στανιάρω. Και αν τυχόν αντιμετωπίσω αντίσταση, ε, τότε….

Συγγνώμη, αλλά το υπόλοιπο δεν μπορώ να το γράψω ούτε για «πλάκα».

Μπορεί όσα διαβάσατε παραπάνω να αποτελούν αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας σε ό,τι αφορά τα προσωπικά μου χούγια, αλλά οι Αντώνηδες των Μπιγκ Μπράδερ, τα κανάλια που ανοίγουν τις πύλες του οχετού και οι αποβλακωμένοι τηλεθεατές που μετέτρεψαν το «no politica» σε εθνική νοοτροπία ευθύνονται, σε μέγιστη βαθμό, για την απίστευτη κατάντια αυτής της χώρας.

Μην κοιτάζεις αλλού, εσύ είσαι ο Αντώνης. Εσύ, που παρέδωσες ξανά τον τόπο σε εκείνους που τον χρεοκόπησαν, επειδή η πολιτική σου σκέψη εξαντλείται στα τσιγάρα του Πολάκη και στις πατριδοκάπηλες κραυγές των όψιμων Μακεδονομάχων.

Δε θα υπήρχε Μητσοτάκης, εάν έσβηνες την τηλεόραση και άνοιγες κανένα βιβλιο. Δεν θα είχαμε Άδωνη, Μπογδάνο και Πλεύρη, αν γύριζες την πλάτη στην κουλτούρα του κρυπτοφασισμού, του τραμπουκισμού, της ομοφοβίας, της μισαλλοδοξίας, του μισογυνισμού, του νεποτισμού και της αμορφωσιάς.

Ο Αντώνης μπήκε στο σπίτι σου επειδή εσύ του άνοιξες την πόρτα. Στον επόμενο τόνο, θα του συστήσεις και τη θυγατέρα σου και θα ευχηθείς καλά στέφανα.

Εφ’ όσον δε διαμαρτυρήθηκες όταν σκότωσαν τον Γιακουμάκη και επιβράβευσες με την ψήφο σου όσους προστάτευσαν τους φονιάδες, είσαι και εσύ υπόλογος. Βγήκες στους δρόμους για να καταγγείλεις τις μάσκες και να υπερασπιστείς τη θεία κοινωνία, αλλά δε βρήκες τίποτε να πεις για το λυντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Όταν η μάνα του Παύλου Φύσσα έκλαιγε, εσύ καθόσουν μπροστά στο γυαλί και παρακολουθούσες αποχαυνωμένος ποδόσφαιρο. Για την Ελένη Τοπαλούδη, το μόνο που βρήκες να πεις είναι ότι τα ‘θελε ο πισινός της, επειδή τάχα ντυνόταν προκλητικά.

Και όταν έφτασε η ώρα των εκλογών, ή της δημοσκόπησης, έριξες το κουκί σου στο κόμμα των παιδεραστών ή στη φαιά συμμορία των δολοφόνων.

Κακώς βδελύσσεσαι, λοιπόν. Από πού και ως πού περνιέσαι για διαφορετικός; Η σιωπή είναι συνενοχή. Όπως έγραψε πριν από μένα, η Συραγώ Λιάτσικου, εδώ, στο Κουτί της Πανδώρας:

Μια άλλη επιλογή είναι και η συνενοχή. Είναι το γέλιο, ως αντίδραση σε κάποιον που πλασάρει τον βιασμό ως λύση για την ικανοποίηση του ανδρισμού του.  Αυτοί που χαχανίζουν συνωμοτικά στην προτροπή σε βιασμό, επιλέγουν να είναι συνένοχοι. Και είναι εξίσου σκουπίδια. 

Εσύ που μέσα σε αυτή τη λαίλαπα σπεύδεις να δώσεις άλλοθι στον τηλεοπτικό γαμήκουλα και στη συχνότητα υπόνομο που φιλοξενεί αυτόν και τους ομοίους του («ναι, αλλά τα ριάλιτι δίνουν δουλειά σε τόσες οικογένειες»), να μη κοιμάσαι ήσυχος. Την επόμενη φορά που κάποιος σαν τον Αντώνη «αδειάσει το φορτίο του» σε μία ανυποψίαστη κοπέλα, το σπέρμα που θα βρεθεί στον κόλπο της θα είναι και δικό σου. Και το αίμα της, στα χέρια σου.

Οι χορηγοί του Big Brother αποχωρούν από το σπίτι με διαπρύσιες επικλήσεις σε κάποιες αρχές που εμφανίζονται και εξαφανίζονται όποτε βολεύει. Δε γνώριζαν τι μέρος του λόγου είναι αυτή η εκπομπή, όταν αποφάσιζαν να στολίσουν το στούντιό της με τα προϊόντα τους; Παράλληλα, το ΕΣΡ δηλώνει αναρμόδιο, διότι, λέει, η επίμαχη σκηνή προβλήθηκε μόνο στο διαδίκτυο και όχι στην τηλεοπτική συχνότητα του Σκάι.  

Λες και δεν είναι ευθύνη του καναλιού να ελέγχει το περιεχόμενο του προγράμματος πριν το παραδώσει για προβολή στο YouTube! Μία 15λεπτη καθυστέρηση στη «λάιβ» μετάδοση του Βig Brother θα ήταν αρκετή για να λύσει τέτοιου είδους προβλήματα, εφ’ όσον υπήρχε πρόνοια και βούληση.

Για ποια βούληση μιλάμε, όμως; Κατά πάσα βεβαιότητα, στο Νέο Φάληρο πανηγυρίζουν για όλα αυτά, άσχετα αν ισχυρίζονται μεταμέλεια, μιλούν αινιγματικά για «ανθρώπινο λάθος εργαζομένου».

Αλλά μοιάζει εντελώς απίθανο να επιλέχτηκαν οι παίκτες δίχως να προηγηθεί ενδελεχής εξέταση του κοινωνικού προφίλ του καθενός. Προφανώς τους διάλεξαν με κριτήριο να προκαλείται διαρκές σούσουρο. Με κάθε τίμημα.  

Η 24ωρη μετάδοση έχει διακοπεί προσωρινά, αλλά του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Από τον Ανδρέα Κάλβο, περάσαμε στον Αντώνη τον κάβλο. Το hashtag «Ανοίξτε Ξανά Το Live του Big Brother» είναι από χθες πρώτη τάση στο Twitter, κόντρα στους θολοκουλτουριάρηδες και στην κορεκτίλα. Στην ανάγκη, να βγούμε στις πλατείες με πλακάτ, μαζί με τους ψεκασμένους που διαμαρτύρονται για τις μάσκες.

Εφ’ όσον παράγουμε περισσότερους Αντώνηδες από όσους μπορούμε να καταναλώσουμε, έχουμε την κοινωνία που μας αξίζει, την τηλεόραση που μας αξίζει και φυσικά την κυβέρνηση που μας αξίζει.

Κάποια ψυχή που τώρα ταξιδεύει (του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου) έλεγε το εξής: «Το πλήθος των ηλιθίων σε μία κοινωνία, καθορίζει την τύχη της σε περίοδο κρίσης». Και των αγραμμάτων, συμπληρώνω εγώ. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη