Τουρκία και Αίγυπτος: Κήρυξαν τριήμερο πένθος για το φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα

Η ανακοίνωση για την κήρυξη εθνικού πένθους για το χτύπημα στο νοσοκομείο στη Γάζα.

APGaza 1

Τριήμερο εθνικό πένθος για το φονικό χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ-Αχλί στη Λωρίδα της Γάζας, κήρυξαν η Αίγυπτος και η Τουρκία.

Σε ανακοίνωση του επίσημου εκπροσώπου του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, προέδρου της Αιγύπτου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος σε όλα τα μέρη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για τα αθώα θύματα της επίθεσης στο νοσοκομείο Al-Ahly Baptist στη Λωρίδα της Γάζας και όλους τους νεκρούς εκπροσώπους του αδελφικού παλαιστινιακού λαού».

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι τριήμερο εθνικό πένθος κηρύσσει και η Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος στο Γαλλικό πρακτορείο, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του προεδρικού κόμματος AKP στη Βουλή, την Οζλέμ Ζενγκίν, την οποία επικαλέστηκε το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και το ιδιωτικό δίκτυο NTV, η ανακοίνωση για την κήρυξη εθνικού πένθους θα επισημοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…