Τουρκία: Η Ελλάδα κάνει διάβημα στην Άκυρα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αποδώσει σε «τεχνικό λάθος» τη μη είσοδο του περιφερειάρχη Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Τουρκία

5096288

Διάβημα στην Άκυρα έκανε ο Έλληνας Πρέσβης με αφορμή την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη.

Ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα, Χριστόδουλος Λάζαρης, επέδωσε γραπτώς προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το διάβημα για την απαγόρευση εισόδου του στη Σμύρνη το περασμένο Σάββατο.

Μετά την προφορική διαμαρτυρία του την ημέρα του περιστατικού, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών – μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στην Άγκυρα – επέδωσε και γραπτώς το διάβημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τσαβούσογλου για Τζιτζικώστα

Υπενθυμίζεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε αποδώσει σε «τεχνικό λάθος» τη μη είσοδο του περιφερειάρχη Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Τουρκία. Παράλληλα, είχε προειδοποιήσει ότι «άσχετα με αυτό, εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι «είναι σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος του Έλληνα πολίτη στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, ο Έλληνας πολίτης επετράπη να εισέλθει στη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι εκείνη που σκοπίμως εφαρμόζει απαγορεύσεις εισόδου Τούρκων αξιωματούχων. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε ορισμένους αξιωματούχους μας, θα απαντήσουμε».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη