Newsroom

Newsroom

«Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος» – Ένα υπέροχο γκράφιτι στην καρδιά της Αθήνας

Το νέο γκράφιτι στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται σε μία πολυκατοικία στο Μεταξουργείο και έχει σαν μότο τη φράση «Τόσο πολλά βιβλία, τόσο λίγος χρόνος». Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Petit Paris d‘Athènes 2019, την ετήσια μεγάλη γιορτή τέχνης και πολιτισμού.

γκράφιτι μεταξουργείο1

Ο καλλιτέχνης, SimpleG, θέλησε να τιμήσει τον κόσμο των βιβλίων στην τοιχογραφία του, σε μία εποχή που το διαδίκτυο έχει επισκιάσει το χαρτί. Η τοιχογραφία του βρίσκεται στο Μεταξουργείο, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, και είναι μια προτροπή προς την ανάγνωση και τη φαντασία. 

Ο SimpleG γεννήθηκε στη Χίο το καλοκαίρι του ’95 και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Η πόλη της Αθήνας με τα πολλά γκράφιτι που κοσμούν τους τοίχους της, τον ενέπνευσε για αυτή την υπέροχη δημιουργία. 

Έχει πραγματοποιήσει πολλές σόλο και ομαδικές εκθέσεις, από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μέχρι το Χαμόγελο του Παιδιού, έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως τα Street Art City (Γαλλία), Gargar (Ισπανία), Add More Colors (Μάλτα) και Stray Art Syros (Έλλάδα). Επίσης συνεργάζεται με εταιρίες, φεστιβάλ και οργανισμούς όπως η WWF και η Κιβωτός του Κόσμου.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη