Newsroom

Newsroom

Τον απάλλαξαν λόγω αμφιβολιών

Καλύτερα ένας ένοχος έξω από τη φυλακή παρά ένας αθώος μέσα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και απάλλαξαν τον Ηλία…

Καλύτερα ένας ένοχος έξω από τη φυλακή παρά ένας αθώος μέσα. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν και απάλλαξαν τον Ηλία Κασιδιάρη λόγω αμφιβολιών από το Εφετείο. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν ισχυρή η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα του περιστατικού και γι αυτό το λόγω ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δικάστηκε σήμερα για συνέργεια σε επίθεση και ληστεία σε βάρος φοιτητή το 2007 κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του δικαστηρίου πριν απαλλάξει από τις κατηγορίες τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής είπε: «Το όλο κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη στηρίζεται στη μαρτυρία της πανεπιστημιακού κυρίας Μαρία Βαβαγιάννη, η οποία, όμως, ήταν αποδυναμωμένη, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου. Όλοι μας κάνουμε λάθη. Η μαρτυρία της δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα της απλής λογικής. Δε μπόρεσε η μάρτυρας να επιβεβαιώσει ότι οι δράστες διέφυγαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που φέρεται να ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη».

«Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας με έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στη εδωλιο του κατηγορουμενου στο Α΄Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, για την επίθεση σε φοιτητή στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007 και για συνέργεια σε ληστεία. Παράλληλα, το πρωί θα γίνει συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας έξω από το Εφετείο Αθήνας.

Ο Η. Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι είχε δώσει το αυτοκίνητό του εκείνη την ημέρα, υποστήριξε ότι εργαζόταν και δεν ήταν στο πανεπιστήμιο ενώ η αντίπαλη πλευρά υποστήριξε ότι ο βουλευτής είναι ένοχος και φαίνεται από το γεγονός ότι κατεγράφη ο αριθμός της πινακίδας του αυτοκινήτου του.