Τόμπρας σε Κελέτση: «Τα @ρχίδι@ του Καράμπελα κύριε πρόεδρε της Προανακριτικής!»

 «Δεν υπάρχει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ούτε Παππάς ούτε Τσίπρας» φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας, απορρίπτοντας τα περί πολιτικής παρέμβασης.

Άγγελος Προβολισιάνος 15/04/2021 | 15:31

Κωμικοτραγικές διαστάσεις λαμβάνει η Προανακριτική κατά του Νίκου Παππά. Ο πρώτος μάρτυρας της Επιτροπής όχι μόνο αποδόμησε το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά μεταξύ Χρήστου Καλογρίτσα – οικογένειας Χούρυ, αλλά εξήγησε με έναν… ιδιαίτερο τρόπο ποιες ήταν οι κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συναναστρεφόταν ο εργολάβος.

«Ποιες ήταν οι ανώτερες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομιλούσε ο κ. Καλογρίτσας;» ρώτησε τον Κυριάκο Τόμπρα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Σταύρος Κελέτσης, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Τα @ρχίδι@ του Καράμπελα κύριε πρόεδρε!».

Ο μάρτυρας αποκάλυψε, επίσης, ότι δύο χρόνια μετά το πέρας της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών, ο Χρ. Καλογρίτσας διαπραγματευόταν με την πλευρά Χούρυ προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ ή να γίνει κάποιο έργο πγια να σβηστεί η οφειλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυρ. Τόμπρας πρόσθεσε πως όταν ο Χρ. Καλογρίτσας αντιλήφθηκε πως δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει την επιστροφή των χρημάτων, ανακάλυψε την παρέμβαση του Ν. Παππά και τα περί εμπλοκής του Documento.

«Να βάλει λεφτά από την τσέπη του»

Επιπλέον, ο κ. Τόμπρας αφηγήθηκε ότι η πλευρά Χούρυ του είχε επισημάνει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης -ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με τον εργολάβο- προέτρεψε τον Χρ. Καλογρίτσα «να πάει να γ@μηθεί» και να βάλει λεφτά από την τσέπη του! «Δεν υπάρχει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ούτε Παππάς ούτε Τσίπρας» φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας, απορρίπτοντας τα περί πολιτικής παρέμβασης.

«Αυτήκοος μάρτυρας ο Τόμπρας»

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, ο μάρτυρας δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας σε συνάντηση Ν. Παππά, Χρ. Καλογρίτσα και Σάμερ Χούρυ στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις μέρες πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016. «Ο μάρτυρας φέρεται να αποκάλυψε ότι τότε οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την προσπάθεια απόκτησης καναλιού φιλικού προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη συνάντηση έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της υπεργολαβίας Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, με στόχο τη μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό» σημειώνουν οι πηγές, οι οποίες προσθέτουν:

«Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δεν ήταν παρών προσωπικά στην επίμαχη συνάντηση, αλλά δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας μέσω τηλεφώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυρ. Τόμπρας απέφυγε να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία White House, που αναφέρεται στο e-mail του ίδιου με τον Φουάντ Χούρυ, διατυπώνοντας φόβο ακόμα και για τη ζωή του».

Σύμφωνα πάντα με τις κοινοβουλευτικές πηγές της συμπολίτευσης, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα, αλλά ο «χωροφύλακας» των Χούρυ στον εργολάβο, ο οποίος είχε επιλεγεί ως πρόσωπο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιανα επιτευχθεί η επιθυμία της οικογένειας Χούρυ για απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ με «ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».