Newsroom

Newsroom

Το ωραίο μπαμ

Το Όχι που έγινε Ναι, η στρίγγλα που έγινε αρνάκι, ο επαναστάτης που αποδείχτηκε ψεύτης. Διαλέγετε και παίρνετε, αφού, ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα, γέμισε πάλι ο πάγκος των ναι - σε - ό,τι - μας - ζητούν από επετειακές χάντρες. Απολύτως λογικό από μια άποψη.

577d324c1dc524aa5f8b4b59

Του Θανάση Καρτερού

Όσο και να το θέλουν, εκείνο το ωραίο μπαμ του ελληνικού λαού, που έκανε γης μαδιάμ τη μαύρη μαυρίλα, δεν γίνεται να ξεχαστεί. Γίνεται όμως να «ερμηνευτεί» με όρους προπαγάνδας. Να τεμαχιστεί καταλλήλως, με τη μάχαιρα όσων ακολούθησαν. Για να βολευτούν πάλι οι μονίμως βολεμένοι με τη βολική άποψη ότι αυτό που έγινε τότε ήταν άλλος ένας άγονος αγώνας.

Ας λένε. Το δημοψήφισμα θα γραφτεί στην Ιστορία. Μπορούμε να κάνουμε όση συζήτηση θέλουν για το τι έγινε μετά από αυτό. Καρφί στο μάτι όλων τους όμως παραμένει το Όχι. Που απέδειξε ότι στην Ελλάδα επιβλήθηκε μια πολιτική μισητή, ξένη, απεχθής στον ελληνικό λαό. Που άνοιξε μια ρωγμή στην Ευρώπη των κηδεμόνων, η οποία δεν έκλεισε και δεν πρόκειται να κλείσει. Και που ξετίναξε όλο το παλιό σινάφι – πολιτικό σύστημα, διαπλοκή, βαρόνους, μεσίτες, και παρατρεχάμενους. Ούτε ο τρόμος, ούτε η συκοφαντία, ούτε οι απειλές, ούτε η τραπεζική τιμωρία, ούτε η γερμανική ράβδος κατάφεραν να πτοήσουν τους Έλληνες.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποφάσισαν να δώσουν τον λόγο στον λαό, παρά τις απειλές της ιερής συμμαχίας. Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του άνοιξαν τις πόρτες της διαπραγμάτευσης σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του έδωσαν τη μάχη του Όχι, κόντρα στο σύνολο του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου. Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του, με δυο λόγια, τόλμησαν το δημοψήφισμα ως μια κορυφαία πράξη αντίστασης στους κηδεμόνες και στους τοποτηρητές τους. Και όποιος βρει άλλη εξήγηση αυτής της παράτολμης πρωτοβουλίας, ας ενημερώσει κι εμάς.

Να κοκορεύονται οι ναι – σε – όλα ότι τελικώς πέρασε το δικό τους δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Γιατί και το δικό τους να πέρασε -που δεν πέρασε ούτε κατά διάνοια-, στον λαιμό τους κρέμεται πάντα το Ναι. Κι αυτό δεν ξεπλένεται, όσο κι αν εμφανίζουν τον Τσίπρα ως οψίμως στρατολογημένο στις γραμμές του ναι. Στοιχειώδες Γουότσον: Αν είναι έτσι, γιατί έχουν λυσσάξει να τον φάνε;

πηγή Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του