Newsroom

Newsroom

Το "Σ’αγαπαώ αλλά…" με τον Στράτο Τζώρτζογλου στη Νέα Υόρκη

Πρεμιέρα κάνει την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, στη Νέα Υόρκη η γνωστή και δημοφιλής κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου με πρωταγωνιστή τον Στράτο Τζώρτζογλου.

5908b6271dc524fe428b4673

Η επιτυχημένη κωμωδία «ταξίδεψε» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και από την πρώτη Κυριακή του Μαΐου θα παίζει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης. Στο πλευρό του δημοφιλούς έλληνας ηθοποιού που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Αμερική, πρωταγωνιστούν οι Αιμίλιος Ράφτης, Φλάβια Σγκόιφο, Ναντίν Ξηντάρα και Βασιλική Μπλιάxα.

Με αφορμή την παράσταση «Σ’αγαπαώ αλλά…», η ταλαντούχα νεαρή ηθοποιός, Φλάβια Σγκόιφο που ζει και εργάζεται ως ηθοποιός και δημοσιογράφος τα τρία τελευταία χρόνια το στη Νέα Υόρκη, μίλησε στο koutipandoras.gr.


Συνέντευξη στον Νίκο Σπυρόπουλο

Καλησπέρα Φλάβια. Καταρχάς συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στην παράσταση. Είναι σίγουρα μια μεγάλη εμπειρία για εσένα να πρωταγωνιστείς σε μια κωμωδία στο πλευρό του Στράτου Τζώρτζογλου.

Σίγουρα είναι μια μεγάλη εμπειρία. Προσωπικά είναι η πρώτη φορά που θα παίξω στα ελληνικά σε μια παράσταση από τότε που ήρθα μόνιμα στη Νέα Υόρκη. Έχω παίξει σε πολλές παραστασέις off broadway, στο Μανχάταν, αλλά είναι η πρώτη φορά που παίζω στα ελληνικά εδώ στη Νέα Υόρκη. Με τον Στράτο γνωριζόμαστε αρκετό καιρό. Με πήρε λοιπόν τηλέφωνο και μου είπε για την παράσταση και εννοείται πως συμφώνησα. Μου άρεσε το όλο πρότζεκτ και φυσικά το ότι θα έπαιζα στα ελληνικά ξανά, αυτή τη φορά για την ομογένεια εδώ.

Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση και για το ρόλο σου.

Είναι μια μοντέρνα και σύγχρονη κωμωδία. Έχει παιχτεί με πολύ μεγάλη επιτυχία για πολλές σεζόν στην Ελλάδα. Έχει αρκετά έξυπνο χιούμορ, ξεκαρδιστικούς διαλόγους και ανατροπές. Είναι μια… «ζευγαροκωμωδία» που αγγίζει το θέμα του γάμου, το διαζύγιο. Καταπιάνεται με τις σύγχρονες σχέσεις των ζευγαριών. Τις σατυρίζει, τις καυτηριάζει μέσα από αστείους διαλόγους και σκηνές. Τις προσεγγίζει με συγκίνηση και τρυφερότητα.

Πρωταγωνιστούν δυο ζευγάρια. Το ένα είναι αυτό που λέμε «λαϊκό» και το άλλο έχει λίγο «μεγαλοπιαστεί». Εγώ παίζω την Κική, τη γυναίκα του Φώτη. Ο Φώτης είναι ένας λαϊκός άνδρας, το ρόλο του οποίου παίζει ο Στράτος. Η Κίκη είναι πωλήτρια. Δουλεύει στα Hondos Center. Είναι παντρεμένη από πολύ μικρή ηλικία με τον Φώτη ο οποίος είναι μεγαλύτερός της. Εδώ και χρόνια προσπαθούν να κάνουν παιδί αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Αυτό που την χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων, είναι η… παθολογική της ζήλια. Πραγματικά του κάνει τη ζωή… πατίνι! Να πω ότι το ρόλο της Κικής παίζει και η Ναντίν Ξηντάρα. Είναι ρόλος διπλής διανομής.


Πως είναι το κλίμα στις πρόβες;

Ο Στράτος βοηθάει πάρα πολύ με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Είμαστε πολύ καλά όλοι μεταξύ μας. Έχουμε δέσει και αυτό θα βγει στις παραστάσεις. Επίσης, η ομογένεια στηρίζει, όπως κάθε φορά άλλωστε, τέτοιες προσπάθειες. Ήδη με τον τρόπο της εκφράζει τη στήριξή της στο όλο εγχείρημα. Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλά οργανωμένη δουλειά. Οι πρόβες γίνονται σωστά και η συνεργασία όλων είναι άψογη.

Θεωρείς πως είναι σημαντικό βήμα στην καριέρα σου;

Είναι σίγουρα ένα καλό βήμα για το μέλλον. Είναι θετικό το να παίζω πάλι στα ελληνικά. Το ότι ήρθα στη Νέα Υόρκη δεν σημαίνει πως θέλω να «κόψω» και την πόρτα με την Ελλάδα. Μου έχει λείψει να παίζω στα ελληνικά. Άλλωστε η ομογένεια θέλει το θέατρο. Το στηρίζει. Το να είσαι δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς είναι από μόνο του καλό και σημαντικό.


Σε σχέση βέβαια με την τελευταία παράσταση που έπαιξες, στην «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία της Ευτυχίας Λοϊζίδη που ανέβηκε στο θρυλικό off Broadway Theater Row έχει μεγάλη διαφορά.

Σαφώς. Είναι τελείως διαφορετικό είδος. Η «Αντιγόνη» κέρδισε τις εντυπώσεις σε ένα δύσκολο και απαιτητικό κοινό, το οποίο στην πλειοψηφία δεν ήταν Έλληνες. Πήγε πολύ καλά και πήραμε καλές κριτικές. Η κωμωδία είναι ένα δύσκολο είδος. Δεν είναι εύκολο. Από τα πιο δύσκολα ίσως.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην παράσταση και φυσικά και σε σένα, σε ό,τι και εάν κάνεις.

Σε ευχαριστώ πολύ.


Πρεμιέρα παράστασης: Κυριακή 7 Μαΐου 5μ.μ

Παραστάσεις

Παρασκευές 12,19 και 26 Μαΐου στις 8μ.μ

Σάββατα 13,20 και 27 Μαΐου στις 5μ.μ. και στις 7μ.μ

Κυριακές 21, 28 Μαΐου στις 5μ.μ.

Το εισιτήριο κοστίζει $35 και η διάρκεια του έργου είναι 110 λεπτά με διάλειμμα.

STATHAKION CENTER

22-51 29th street, ASTORIA NY 11105

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…