Newsroom

Newsroom

Το πρόγραμμα "egg- enter*grow*go" προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να μετατρέψετε τις ιδέες σας σε κερδοφόρες επιχειρήσεις

Το egg - enter • grow • go παρέχει σε ομάδες νέων επιχειρηματιών μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν και να επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου σε ένα ολοκληρωμένο και αξιοποιήσιμο στην αγορά προϊόν ή υπηρεσία.

58e3bcc31dc524c36f8b48a4

Μια μοναδική ευκαιρία να μετατρέψουν τις καινοτόμες ιδέες τους σε επιχειρήσεις που θα τους αποφέρουν κέρδη, έχουν στην Ελλάδα της κρίσης, ομάδες νέων φιλόδοξων ανθρώπων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα egg – enter • grow • go το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Corallia.

Πράγματι, το πρόγραμμα που στόχο έχει τη στήριξη της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς επιταχυντές στην Ελλάδα!

Πρακτικά, το egg – enter • grow • go παρέχει σε ομάδες νέων επιχειρηματιών ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working), προσφέροντάς τους μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν και να επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.

Το egg – enter • grow • go απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, 18-49 ετών, οι οποίοι διαθέτουν μια πρωτότυπη ιδέα και επιδιώκουν να καλύψουν μια ανάγκη της αγοράς, μετατρέποντας την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη», ενώ στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος επιχειρηματικά σχέδια από όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της οικονομίας.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέες και νέοι με καινοτόμες ιδέες σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ενώ δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα και νόμιμης συμμετοχής στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του.


Πώς λειτουργεί το egg – enter • grow • go

Το πρόγραμμα της Eurobank και της Corallia αναπτύσσεται ουσιαστικά σε τρία στάδια. Αρχικά με την υποβολή της πρότασης των ενδιαφερόμενων (enter), σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία αξιολογείται ως προς την καινοτομία, την προοπτική και τη βιωσιμότητά της, από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες.

Στο δεύτερο στάδιο (grow) οι νέες και οι νέοι των οποίων το επιχειρηματικό σχέδιο προκρίνεται για ένταξη στο πρόγραμμα, υποστηρίζονται, καταρχήν, για να συστήσουν την επιχείρησή τους (αν δεν την έχουν ήδη συστήσει), ενώ στη συνέχεια και σε όλη τη διάρκεια κάθε «κύκλου» του προγράμματος, διάρκειας ενός έτους, έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν εντατικά στην ανάπτυξη της ιδέας/επιχείρησής τους. Αξιοποιώντας δε τις υποδομές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που τους προσφέρει το Πρόγραμμα, μπορούν να αναζητήσουν συνεργασίες και να επιδιώξουν συνέργειες με τους άλλους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυσσόμενου «οικοσυστήματος», επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δυναμική και την αξία του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να έχουν επιτύχει την ωρίμανση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ώστε πλέον να είναι καθ’ όλα έτοιμες να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό τους «άλμα». Αυτό πρακτικά είναι και το τρίτο και τελευταίο στάδιο (go) όπου οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση της αξίας της ιδέας τους, με ίδιους πόρους ή μέσα από άντληση επενδυτικών ή άλλων κεφαλαίων. Εξυπακούεται ότι οι διοργανωτές του προγράμματος υποστηρίζουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις με οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και δικτύωση με επενδυτικά σχήματα.


Εντυπωσιακά τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του προγράμματος

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το egg έχει καταστεί ήδη ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης στην Ελλάδα. Παράλληλα, χαίρει αποδοχής και έχει διευρύνει σημαντικά τη θετική του εικόνα με αντίκτυπο τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό, ενώ αποτελεί πρότυπο για κάθε νέα πρωτοβουλία στο οικοσύστημα των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα (startups).

Ενδεικτικά της επιτυχίας των τεσσάρων πρώτων κύκλων του egg – enter • grow • go είναι ότι μέχρι τώρα συνέβαλε στη δημιουργία 98 επιχειρησιακών ομάδων από 200 νέους επιχειρηματίες, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος 151 προσλήψεις. Από τις νέες επιχειρήσεις οι 60 έχουν μάλιστα νομική μορφή και συνολικό αριθμό προσωπικού 211 άτομα!

Ταυτόχρονα, 33 από τις εταιρίες σημείωσαν το 2016 συνολικά τζίρο 1,07 εκατ. ευρώ, 22 εταιρίες έλαβαν συνολικά επενδύσεις/χρηματοδότηση €2,1Κ, 10 εταιρίες έλαβαν συνολικά χρηματοδότηση Eurobank €0,5Κ, 6 εταιρίες κατέθεσαν πατέντα, 7 εταιρίες κατοχύρωσαν ευρεσιτεχνία, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 58 συνέργειες μεταξύ των εταιριών egg alumni.

Στόχος του egg – enter • grow • go είναι στο εξής να ενισχύσει το αποτύπωμά του στην ελληνική κοινωνία με σειρά δράσεων που σκοπό έχουν τη δημιουργία επαφών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη στήριξη του προγράμματος και την εξωστρέφεια των νεοφυών επιχειρήσεων, τη βελτίωση τεχνογνωσίας του προγράμματος και των ομάδων/εταιρειών του, την υποστήριξη και ανάπτυξη συνεργειών στο οικοσύστημα καινοτομίας και τη δημιουργία επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής των εταιριών του.


Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…