Το παράπονο του Τσίπρα στους Σοσιαλιστές

Την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών ώστε η λιτότητα να αντικατασταθεί από την ανάπτυξη, η ανεργία από θέσεις εργασίας και η ΕΕ να λειτουργήσει με περισσότερη διαφάνεια υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

57728a3d1dc524d04c8b4b82

Το Brexit να αφυπνίσει την Ένωση, τόνισε. «Φοβάμαι πως βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και φτάσαμε σε μια προβλέψιμη κρίση λόγω του δημοκρατικού ελλείμματος, της έλλειψης κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «H Ευρώπη πρέπει να λάβει τολμηρές αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους πολίτες» πρόσθεσε.

«Πρέπει να λάβουμε πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με την ανάπτυξη, το διχασμό με την σύγκλιση, την ανεργία με τις ποιοτικές δουλειές και τις ατελείωτες διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες με την διαφάνεια και την δημοκρατία» συμπλήρωσε.

Κατά την παρέμβασή του

στη Σύνοδο των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης είπε παράλληλα ότι υπάρχουν «πολλά μέτρα και σταθμά» στη μεταχείριση των κρατών – μελών της ΕΕ, επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα στη Βρετανία αντιμετωπίστηκε «με εξαιρετική ευγένεια» σε αντίθεση με το ελληνικό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως τίθεται συνολικό ζήτημα ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. «Δεν είμαστε φιλοξενούμενοι των συντηρητικών στην Ευρώπη» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, ενώ έθεσε το το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης στη διαπραγμάτευση με το Λονδίνο, τονίζοντας πως πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με το Ευρωκοινοβούλιο να εμπλακούν ενεργά σε αυτήν και να μην αποτελέσει αντικείμενο διακυβερνητικών συμφωνιών ερήμην των θεσμών.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…