ΒΔ

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Το μόνο που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους

Όλα λυμένα λοιπόν, και επιτυχημένοι υπουργοί και ανασυγκροτημένες υπηρεσίες και επιτελικά σχέδια και τελικά μια κυβέρνηση άφαντη που όταν δεν κάνει διακοπές κρύβεται στα υπόγεια του Μαξίμου.

mitso oysroyla

Σχεδόν  κάθε μέρα σκέφτομαι τι θα έλεγαν όλοι τους, από τα «επιτελικά» στελέχη μέχρι τα επιτελικά… παπαγαλάκια, εάν η κυβέρνηση που βγήκε από τις κάλπες του Ιουνίου δεν ήταν ακριβώς ίδια με αυτήν που είχε τη διακυβέρνηση και πριν από αυτές.  Και ακόμα περισσότερο εάν οι κάλπες δεν είχαν «κρίνει» ότι όλα (ή άντε τα περισσότερα) της «ίδιας» κυβέρνησης την τετραετία που πέρασε δεν ήταν καλώς καμωμένα.

Όλα λυμένα λοιπόν, και επιτυχημένοι υπουργοί και ανασυγκροτημένες υπηρεσίες και  επιτελικά σχέδια και ατέλειωτα λογύδρια σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς για όλα αυτά τα καλώς καμωμένα και όλη αυτή τη μεγαλειώδη επιτυχία και τελικά μια κυβέρνηση άφαντη που όταν δεν κάνει διακοπές κρύβεται στα υπόγεια του Μαξίμου.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται. Είναι και αυτά που κρύβουν όλοι αυτοί και η δημοσιογραφία πρέπει να φέρνει στο φως , η δημοσιογραφία, να το ξαναπούμε, όχι οι δημοσιοσχεσίτες, οι παρατρεχάμενοι και οι παρακυβερνητικές ντουντούκες.

Γιατί την ώρα που εμείς κοιτάμε την ανεπάρκειά τους στην αντιμετώπισης ενός ατυχήματος στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου και διαπιστώνουμε την ανυπαρξία συγκεκριμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν, αυτοί σε κάποια γωνία του κτιρίου του ΣΔΟΕ καταστρέφουν πορίσματα για υποθέσεις απάτης και φοροδιαφυγής εκατομμυρίων. Χωρίς να ακολουθούν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν. Χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους νόμους. Χωρίς βέβαια να ενημερώνουν οποιονδήποτε και να δίνουν εξηγήσεις. Κάτι δεν τρέχει εδώ;

Και ακόμα αυτή την ώρα που διαπιστώνουμε ότι είναι έτοιμοι να πουν και πάλι μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Δημοψήφισμα ή οι Πλατείες αλλά πάντως όχι αυτοί που νοιάζονται μόνο για πάρτη τους, δίνουν 35 εκατομμυριάκια για να αεροσκάφη για τις πυρκαγιές  που είναι όμως ακατάλληλα!

Αλλά επίσης, αυτοί, που το μόνο που πιπιλάνε είναι οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την… κομματικοποίηση του κράτους, δεν έχουν πρόβλημα να στερήσουν την προαγωγή ενός δημόσιου υπάλληλου με 32 χρόνια υπηρεσίας, 4 μεταπτυχιακά και ένα διδακτορικό στα σκαριά επειδή δεν είναι ΝΔ αλλά υποστηρίζει την αξιωματική αντιπολίτευση…

Και είναι οι ίδιοι, οι «Ευρωπαίοι», οι «φιλελεύθεροι», οι «εκσυγχρονιστές», που μετά από τις αποκαλύψεις του Documento την προηγούμενη Κυριακή («Πετάμε κι όπου βγει») έσπευσαν να βγάλουν ΦΕΚ για να μας παραμυθιάσουν ότι γίνονται έλεγχοι στις αεροπορικές εταιρείες ενώ –όπως αποδεικνύουμε αύριο- υπουργοί σαμποτάρουν μεθοδευμένα τους ελέγχους στα αεροδρόμια.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr