Newsroom

Newsroom

Το «Φιάσκο» με τον ύποπτο για τρομοκρατία στην πτήση της Emirate

Τέλος στο θρίλερ με το ύποπτο άτομο που φέρεται να είχε επιβιβαστεί σε μια από τις δύο χθεσινές πτήσεις της Emirates για Ντουμπάι και Νέα Υόρκη, έβαλε και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωσή του.

1336490 0

Ο περιβόητος «ύποπτος» για τρομοκρατική επίθεση σε πτήσεις της Emirates το βράδυ της Πέμπτης, μετά την πληροφορία που έφτασε στην ΕΥΠ από την CIA, εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική.

Πρόκειται για 35χρονο Τούρκο υπήκοο με αραβική καταγωγή, ο οποίος είχε ξεκινήσει διαδικασίες για να λάβει βίζα προκειμένου να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται και μέλη της οικογένειάς του. Όπως διαπιστώθηκε ο 35χρονος, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας από την Τουρκία, είχε κάνει αίτηση ασύλου και έχει λάβει άδεια παραμονής έως το 2025.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πανικός ξεκίνησε όταν η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έλαβε ένα e-mail από γνωστό πρόσωπο του 35χρονο, ο οποίος τον «έδειχνε» ως τρομοκράτη. Πιθανολογείται ότι αποστολέας ήταν ο συγκάτοικος του Τούρκου, ο οποίος για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, κατήγγειλε ότι ο 35χρονος ήταν έτοιμος να κάνει τρομοκρατικό χτύπημα.

 

Οι αμερικανικές Αρχές ειδοποίησαν τις ελληνικές, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι η πληροφορία δεν είχε κριθεί ως απόλυτα αξιόπιστη, αλλά κρίθηκε απαραίτητο να γίνει έλεγχος.

Λίγες ώρες αργότερα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έβαλε και ουσιαστικά τέλος στο περιβόητο κατασκοπευτικό θρίλερ…αναφέροντας ότι «κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ουδέν αξιόποινο προέκυψε σε βάρος ατόμου, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαινε σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας και είχε χαρακτηριστεί ως ύποπτο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως ύποπτος, είναι 35χρονος Τούρκος υπήκοος αραβικής καταγωγής, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπό καθεστώς ασύλου, χωρίς να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.