Newsroom

Newsroom

Της μια δραχμής τα γιασεμιά γεμίζουν το άδειο το τραπέζι

Επιστροφή στη δραχμή, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επίπεδου, η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Οι ξένοι δανειστές και το εγχώριο κατεστημένο επιδίδονται…

Επιστροφή στη δραχμή, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επίπεδου, η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Οι ξένοι δανειστές και το εγχώριο κατεστημένο επιδίδονται καθημερινά σε μια απίστευτη τρομοκρατία των ελλήνων πολιτών, με απώτερο στόχο να διασφαλίσουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή κορυφώνονται όλο και πιο πολύ.

Στο παιχνίδι συμμετέχουν πλέον ενεργά και στελέχη πολιτικών παρατάξεων που έδωσαν τη συγκατάθεση τους για την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου. Τρανταχτό παράδειγμα ο πρώτος επιλαχών βουλευτής της ΝΔ στην Ά Αθήνας και πρώην πρόεδρος του Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο οποίος διοργανώνει αφιλοκερδώς σεμινάρια για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα γυρίσει στη δραχμή.

«Σε περίπτωση μετάβασης από το ευρώ σε δραχμή, ποιές θα είναι οι συνέπειες για:

1. Καταθέτες σε Ελληνικές Τράπεζες
2. Καταθέτες σε ξένες Τράπεζες
3. Δανειολήπτες
4. Επενδυτές Ελληνικών μετοχών
5. Επενδυτές διεθνών μετοχών
6. Επενδυτές Ελληνικών ομολόγων
7. Επενδυτές διεθνών ομολόγων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ακριβής τίτλος του σεμιναρίου».

Και μπορεί όντως, ο μέσος Έλληνας πολίτης να ανησυχεί για το τι θα συμβεί, σε περίπτωση που η χώρα κληθεί να επιστρέψει στη δραχμή. Η διοργάνωση όμως τέτοιου είδους σεμιναρίων από στελέχη πολιτικών παρατάξεων, περισσότερο τρομοκρατούν παρά ενημερώνουν.

Περισσότερο θεμιτό για τον έλληνα πολίτη, που στενάζει κυριολεκτικά κάτω από το βάρος των μνημονιακών μέτρων, θα ήταν ίσως η διοργάνωση σεμιναρίου αναφορικά με τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου. Άλλωστε η «επαναδιαπραγμάτευση» υπήρξε για αρκετούς μήνες η σημαία της πολιτικής του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, μέχρι και τη στιγμή που συνυπέγραψε τα μνημονιακά μέτρα.


Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…