Newsroom

Newsroom

Την Τρίτη ανακοινώνονται τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι θα ισχύει από Σεπτέμβριο

Οι απαγορεύσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

AP 21034623037117 1

Θέμα ωρών η ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους. Τα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό θα ανακοινώσει όπως όλα δείχνουν την Τρίτη 24 Αυγούστου η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί ότι όλοι οι κλειστοί χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας θα λειτουργών ως αμιγείς μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και θα αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Ερώτημα παραμένει εάν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα και για το λιανικό εμπόριο, ενώ ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Μ. Σαββίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι ο εμπορικός κόσμος δεν προτείνει υγειονομικά μέτρα αλλά τηρεί όποιο πρωτόκολλο τους έχει ζητηθεί.

Και σχολίασε ότι εάν τεθούν επιπλέον μέτρα για το λιανεμπόριο θα πρέπει η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις.

Ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική πιθανότητα η επαναφορά μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από τον Σεπτέμβριο αν το υποδείξουν οι ειδικοί.

Διευκρίνισε ότι για συγκεκριμένους χώρους θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν να κάνουν με τη φύση της δραστηριότητας πχ ψώνια εκεί υπάρχουν άλλα μέτρα όπως περιορισμός ατόμων μάσκα.

Όσοι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες επιλογές στον ελεύθερο χρόνο τους και άνεση στις κινήσεις, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν εργαστηριακά τεστ 1 – 2 φόρες την εβδομάδα από το Σεπτέμβριο και μετά με δικά τους έξοδα, σε προκαθορισμένη τιμή.

Τι ισχύει για τα σχολεία

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ.

Οι μαθητές θα μπορούν να μπουν στις τάξεις τους με δυο αρνητικά self test την εβδομάδα ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι άνω των 12 ετών ή βεβαίωση νόσησης.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…