"Τιμή μου να αποκαλούμαι από τους μερκελιστές ο νούμερο ένα εχθρός της Ευρώπης" (δείτε όλη τη συνέντευξη)

«Η Ανγκελα Μέρκελ είναι η πιο επικίνδυνη πολιτικός για τους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ιταλικό δημόσιο…

tsipras 74

«Η Ανγκελα Μέρκελ είναι η πιο επικίνδυνη πολιτικός για τους λαούς της Ευρώπης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ιταλικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό RAI 3. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την θέση του προέδρου και της Κομισιόν υπογράμμισε πως εναντιώνεται, πρώτα από όλα, στο σχέδιο που θέλει να επιβάλει την φτώχεια και μισθούς 300 ευρώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, γι’ αυτό τόνισε πως είναι τίτλος τιμής για τον ίδιο να έχει χαρακτηριστεί από γερμανικό περιοδικό ο εχθρός υπ’ αριθμό ένα της Ευρώπης.

«Θεωρώ ότι η πιο επικίνδυνη πολιτικός, για τους ευρωπαϊκούς λαούς, είναι η κυρία Μέρκελ. Ζητάμε από όλους τους πολίτες να αποφασίσουν και να κρίνουν: η πολιτική αυτή της κυρίας Μέρκελ πέτυχε; Αν ναι, τότε ας ψηφίσουν τον Γιούνκερ ή τον Σούλτς, και το κόμμα του κυρίου Ρέντσι ή τη δεξιά στην Ιταλία. Αν θεωρούν ότι απέτυχε, πρέπει να στηρίξουν την εναλλακτική πρόταση για μια άλλη Ευρώπη, την οποία εκπροσωπούν οι δυνάμεις της πραγματικής αριστεράς», ανάφερε ο κ. Τσίπρας στην εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης του RAI 3, «In mezz’ ora».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στην Ευρώπη υπάρχουν τρία πολιτικά μπλοκ. Το πρώτο απαρτίζεται από τη δεξιά και τους σοσιαλδημοκράτες, που έστω και αν δεν είναι το ίδιο πράγμα, στηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας. Το δεύτερο το συνθέτει η άκρα δεξιά, η οποία θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. «Το τρίτο, είναι το δικό μας, που είμαστε οι πιο ευρωπαϊστές, αλλά ζητάμε την δημιουργία μιας διαφορετικής Ευρώπης. Με τις ευρωεκλογές, αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς»  πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σήμερα οι Ευρωπαίοι πολίτες κρατούν το μέλλον τους στα χέρια τους».

Όσο για την πορεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «η ‘Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη: «Κατάφερε να μαζέψει πάνω από 150.000 υπογραφές για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι θα είναι η πραγματική έκπληξη της εκλογικής αυτής αναμέτρησης στην Ιταλία και ότι θα ενώσει τη μεγάλη παράδοση της αριστεράς με μια νέα ταυτότητα». Σχολιάζοντας, εξάλλου, τον νέο πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως όσον αφορά τα εργασιακά οι προτάσεις του συμβαδίζουν με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, ενώ χρειάζεται επιστροφή στις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κοινωνική συνοχή, στην αλληλεγγύη και στην Δημοκρατία.

Όσο για τον Μπέπε Γκρίλο και το κίνημα Πέντε Αστέρων, παρατήρησε ότι «εκφράζει μεγάλο μέρος του θυμού των πολιτών, αλλά δεν καταθέτει μια εναλλακτική πρόταση και δείχνει να μην κατανοεί ότι τα πράγματα δε μπορούν να αλλάξουν σε μια μόνον χώρα». Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε πως «όταν o ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση της Ελλάδας -διότι είμαστε βέβαιοι ότι θα κυβερνήσουμε πολύ σύντομα- θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με τη στήριξη της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, για να βγούμε από το αδιέξοδο της λιτότητας».

Δείτε όλη τη συνέντευξη:

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη