Τι θα περιλαμβάνει (εκτός από τα Τέμπη) το κείμενο Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας – Όλο το παρασκήνιο (video)

Έτοιμο είναι το κείμενο του Νίκου Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση εν μέσω έντονων πολιτικών διεργασιών

κείμενο Ανδρουλάκη

Εντός των επόμενων ωρών θα ξεκινήσει στη Βουλή η κορυφαία πολιτική μάχη για το έγκλημα στα Τέμπη καθώς όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που δήλωσαν ότι θα συνυπογράψουν την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης είχε o Ν. Ανδρουλάκης το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη, o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καταθέσει το Κίνημα, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο, την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για τα κόμματα που στις δημόσιες τοποθετήσεις τους έχουν εκφράσει την πρόθεση να συνυπογράψουν την πρόταση. Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Εφόσον όλα αυτά τα κόμματα της αντιπολίτευσης διάκεινται θετικά, θα συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών προκειμένου να κατατεθεί και τυπικά το αίτημα. Απαιτείται αριθμός 50 υπογραφών, οπότε θεωρείται δεδομένο πως θα ξεκινήσει η διαδικασία.

Το γάντι αναμένεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να σηκώσει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης θα είναι αυτός ο οποίος θα σηκώσει το βάρος να δεχθεί την πρόταση μομφής και να απαντήσει για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Τι θα περιλαμβάνει το κείμενο Ανδρουλάκη – Οι πρώτες πληροφορίες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει ετοιμάσει το κείμενο που θα κατατεθεί και αναμένεται να ξεκινήσει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων που θα υπογράψουν επίσης την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Στο κείμενο θα συμπεριληφθούν ενδεχομένως και κάποιες παρατηρήσεις, γίνεται αναφορά όχι μόνο στα Τέμπη, αλλά και σε θέματα κράτους δικαίου, στο θέμα των υποκλοπών και της διαρροής των e-mail. Όλα τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στο κείμενο το οποίο θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις 15:00 στην Ολομέλεια, κατά τη δεκάλεπτη ομιλία του, όπου θα παρουσιάσει το σκεπτικό της πρότασης μομφής.

Ο κ. Ανδρουλάκης καλεί και τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να υπογράψουν αυτή την πρόταση μομφής. Γι αυτό γίνονται και αυτές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους κ. Χαρίτση και Κωνσταντοπούλου. Πάντως το κείμενο θα το υπογράφουν ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια οι υπόλοιποι των άλλων κομμάτων.

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Ρέντη

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Οι αρχηγοί της Εγκληματικής φυγαδεύτηκαν με την ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού από το Ρέντη»!

Tην ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης τσακωνόταν με αστυνομικό, διότι δεν ήθελε…

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

gada51

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία!-Μαθητές ανάμεσα στους συλληφθέντες

Κατάθεση μαθητή ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτυπούσαν όταν δεν κατάφερνε να πουλήσει…

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

omonoia3

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Η ΣΤΑ.ΣΥ. προάγει τον… «ερωτικό» πολιτισμό και μάλιστα με διεθνείς παραγωγές

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Καλλιάνος

«Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Απάντηση δίνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής που παρακολουθούσε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου ότι αποδέχτηκε χρηματικό…