Newsroom

Newsroom

Τι συμβαίνει με τον "BHMA FM" – 10 σημεία που πρέπει να γνωρίζετε

Ο «ΒΗΜΑ FM» σταμάτησε να εκπέμπει τόσο από το ραδιόφωνο όσο και μέσω Διαδικτύου από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η εταιρεία «ΒΗΜΑ FM ΑΕ» ήταν θυγατρική του ΔΟΛ και, μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός έχει περάσει στα χέρια της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, το διοικητικό συμβούλιο παραμένει το ίδιο (με πρόεδρο τον Σταύρο Ψυχάρη).

Το e-tetradio.gr έγραψε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ραδιοφωνικό σταθμό. Ιδού λοιπόν τα 10 σημεία που πρέπει να γνωρίζετε.

1) Ακριβώς 29 είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού, 11 τεχνικοί, 2 διοικητικοί και 16 παραγωγοί-δημοσιογράφοι, με καθυστέρηση μισθοδοσίας που φτάνει από τους 5 έως τους 10 μήνες.

2) Ο Βήμα FM έχει περάσει στην κατοχή της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, περιμένοντας από το ΕΣΡ την έγκριση της μεταβίβασης (έλεγχος πόθεν έσχες κτλ).

3) Επειδή ο Βήμα FM δεν άνηκε στη μητρική εταιρία (ΔΟΛ ΑΕ), αλλά σε θυγατρική (ΒΗΜΑ FM ΑΕ), πέρασε στην Alter Ego μαζί με τα χρέη του. Χρέη τα οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της Alter Ego στην τριμερή στο υπουργείο Εργασίας, είναι πολλά εκατομμύρια. Κάθε χρόνο έχανε 3 και 4 εκατομμύρια.

4) Ήταν ελλειμματικός ο ραδιοσταθμός; Στην πραγματικότητα δεν ήταν και σίγουρα όχι με τόσα πολλά εκατομμύρια όπως δείχνουν τα κιτάπια. Απλώς, όπως φαίνεται, ο Σταύρος Ψυχάρης περνούσε εκεί διάφορα από τον ΔΟΛ αυξάνοντας το λογαριασμό.Συνηθισμένα πράγματα στις επιχειρήσεις.

5) Το ξέρετε πως ο… Βήμα FM φαινότανε να πληρώνει ενοίκιο στο… Βήμα για το στούντιο του σταθμού στα γραφεία του… Βήματος στη Μιχαλακοπούλου; Γύρω στις 3.700 ευρώ το μήνα. Το ξέρετε πως το ΔΣ της «ΒΗΜΑ FM ΑΕ» παραμένει πρόεδρος ο Σταύρος Ψυχάρης; Μισθοδοσία Διοίκησης: 130.334 ευρώ το χρόνο, φαίνεται δηλαδή από τον ισολογισμό πως τα μέλη του Δ.Σ. έπαιρναν αμοιβή, αν και οι περισσότεροι ήταν μέτοχοι.

6) Ο Γιώργος Δήμας, ο άνθρωπος του Μαρινάκη στα media και παλιός ιδιοκτήτης του Σπορ FM 94.6, αποκάλυψε στην τριμερή πως θα έπρεπε να πληρώσουν πολλά χρήματα αν θα ήθελαν να λειτουργήσουν το σταθμό.Οι άμεσες υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 6 (3 + 3) εκατομμύρια ευρώ.

7) Μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσουν στην Alter Ego τι θα κάνουν με το σταθμό.

8) Αν παραμείνει κλειστός ο Βήμα 99.5 θα χάσει την άδειά του. Η συχνότητα επιστρέφει στο Δημόσιο, μετά από απόφαση του ΕΣΡ και γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ, μία εβδομάδα μετά αφότου παύει να εκπέμπει, όπως έγραψε και η Αυγή την Κυριακή. Βέβαια πάντοτε υπάρχει μία πολύ πιο ελαστική στάση από το ΕΣΡ και δικαίως θα λέγαμε. Εχουμε ανάλογα παραδείγματα από το παρελθόν. Αλλά μάλλον δεν θα το αφήσουν αυτό να συμβεί από την Alter Ego, θα βρουν τρόπο να τον ξαναθέσουν σε λειτουργία.

9) Αν παραμείνει κλειστός λοιπόν ο Βήμα 99.5 θα χαθεί η συχνότητα. Πιθανότατα και να τη συμφέρει την εταιρία κάτι τέτοιο από τη στιγμή που σε μερικούς μήνες θα γίνει η αδειοδότηση των ραδιοφώνων. Ειδικά αν, όπως διαλαλεί το υπουργείο, ξεκινήσουν όλα από μηδενική βάση.

10) Η ΕΤΕΡ λέει πως θα βρίσκεται καθημερινά έξω από τη Μιχαλακοπούλου, κρατώντας βάρδιες. Το κτίριο είναι ερμητικά κλειστό και τα ρολά κατεβασμένα. Επιθέσεις από… αναρχικές ομάδες δεν προβλέπονται.

Ο Γιάννης Αγγελάκας για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την Όλια Λαζαρίδου στη «Nέκυια»

Ο Γιάννης Αγγελάκας για πρώτη φορά στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης με την Όλια Λαζαρίδου στη «Nέκυια»

«Ονειρεύτηκα μια υποβλητική αφήγηση της Οδύσσειας» δηλώνει ο Γιάννης Αγγελάκας και έρχεται, για πρώτη φορά,…