Newsroom

Newsroom

Τί περιλαμβάνει η πρόταση των δανειστών, η Μέρκελ πιέζεται να μείνει ανένδοτη

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», η πρόταση των δανειστών στην Αθήνα περιλαμβάνει εξάμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης, παροχή 18…

merkel 54

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», η πρόταση των δανειστών στην Αθήνα περιλαμβάνει εξάμηνη παράταση του προγράμματος διάσωσης, παροχή 18 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και μελλοντική αναδιάρθρωση του χρέους.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί η συμφωνία, είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να κάνει πίσω σε μέτρα που αρνείται να πάρει, όπως στα δημοσιονομικά, στις μειώσεις των συντάξεων και στην αύξηση φόρων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται έντονη πίεση από το εσωτερικό του κόμματός της, αλλά και από τους Βαυαρούς συμμάχους της που της ζητούν να μην υποκύψει στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών Hans Michelbach ανάφερε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει ρεαλιστική πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο της Δευτέρας».

«Εάν οι Ευρώπη επιτρέψει στην ελληνική κυβέρνηση να τα καταφέρει με την αδιαλλαξία της τότε μπορούμε να θάψουμε το ευρώ. θα πρέπει είτε η Ελλάδα να δηλώσει την επιθυμία να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ή η χώρα θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να είστε σίγουροι ότι η ευρωζώνη μπορεί να το αντιμετωπίσει αυτό», υποστήριξε ο Hans Michelbach. Ο ίδιος κάλεσε την ΕΚΤ να σταματήσει αμέσως την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών έως ότου η κυβέρνηση σταματήσει να αρνείται οποιαδήποτε συμφωνία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του βουλευτή του CDU, του κόμματος της καγκελαρίου, Hans-Peter Friedrich στην γερμανική Bild, ο οποίος χαρακτήρισε «ατιμωτικό το θέαμα όπου 27 χώρες επιτρέπουν στον Αλέξη Τσίπρα να τους τραβά από τη μύτη».

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…