Newsroom

Newsroom

Τι παρατηρεί ένας πιλότος όταν ταξιδεύει με αεροπλάνο ως απλός επιβάτης;

Η φυσική θέση ενός πιλότου μέσα στο αεροπλάνο είναι φυσικά το πιλοτήριο. Μόλις καθίσουν στη θέση τους και πάρουν το πηδάλιο είναι εκείνοι που έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

589da01f1dc5243f3d8b45ac

Κάποιος φορές όμως αναγκάζονται να ταξιδέψουν και ως απλοί επιβάτες. Σε αυτή την περίπτωση τι συμβαίνει και τι σκέφτονται;

Το Quora φιλοξενεί ορισμένες από τις σκέψεις των πιλότων όταν ταξιδεύουν ως απλοί επιβάτες.

John Chesire, συνταξιούχος πιλότος

«Πάντα κοιτάζω γύρω μου για να βρω την πλησιέστερη έξοδο κινδύνου. Μετά θα μετρήσω τον αριθμών των θέσεων που μεσολαβούν από τη θέση μου. Χρειάζεται μόνο μια γρήγορη ματιά. Το κάνω αυτό, ώστε αν ποτέ χρειαστεί να μπορώ είτε μέσα στο σκοτάδι, είτε κάτω από το νερό, ή αν υπάρχει καπνός, ή είμαστε ανάποδα να μετρήσω στα τυφλά τον αριθμό των θέσεων με τη βοήθεια της αφής και να φτάσω έτσι στην έξοδο κινδύνου».

Robin Brewer, πιλότος

«Κοιτάζω έξω από το παράθυρο τα φτερά και τις μηχανές, πριν από την πτήση. Μπορεί να μην ξέρω πως να πιλοτάρω το συγκεκριμένο αεροσκάφος αλλά ξέρω πως πρέπει να είναι σε φυσιολογικές συνθήκες. Εάν δω κάτι μη συνηθισμένο, σίγουρα θα μιλήσω και θα σταματήσω την πτήση».

Tom Farrier, πρώην διευθυντής ασφαλείας για την Air Transport Association

«Οι ήχοι είναι πάντα “χρήσιμο” αλλά ένας επιβάτης συχνά είναι αρκετά απομονωμένος και δεν μπορεί να ακούσει ήχους που μπορεί να είναι ενδεικτικοί κάποιου προβλήματος. Οι μυρωδιές, διαχέονται πιο εύκολα και κάποιες (όπως καύσιμα, υδραυλικά υγρά κα) είναι εύκολα διακριτά. Μια αναπάντεχη αλλαγή στη γωνία του ήλιου μπορεί να είναι μια πρώτη σας ένδειξη πως έγινε μι αλλαγή πορείας» ενώ όπως σημειώνει υπάρχουν και άλλα σημάδια όπως οι κινήσεις των αεροσυνοδών. Αλλά το μεγάλο ερώτημα όπως λέει είναι «τι μπορεί να κάνει κανείς με τις γνώσεις που έχεις. Αυτό είναι το πιο δύσκολο σε κάθε ασυνήθιστη κατάσταση. Εμπιστεύομαι τους πιλότους στους οποίους έχουν ανατεθεί οι ζωές των επιβατών».

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…