Newsroom

Newsroom

"Τι μεγάλο όπλο που έχεις… γιαγιά"

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η κίνηση της Εθνικής Ένωσης Όπλων (NRA), η οποία αποφάσισε να διασκευάσει γνωστά παιδικά παραμύθια, προσπαθώντας να προωθήσει τις θέσεις της υπέρ της οπλοκατοχής.

570e65081dc524dc188b4580

Στα παραμύθια, τη διασκευή των οποίων ανέλαβε η μπλόγκερ Αμίλια Χάμιλτον σε συνεργασία με την NRA, χαρακτήρες όπως η κοκκινοσκουφίτσα και η γιαγιά της, αλλά και οι Χάνσελ και Γκρέτελ, εμφανίζονται να κρατούν καραμπίνες προκειμένου να προστατευτούν από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Όπως αναφέρει η συγγραφέας, η κοκκινοσκουφίτσα δεν φοβάται πηγαίνοντας να δει τη γιαγιά της που ζει στο δάσος, καθώς ακόμα και αν συναντήσει τον κακό λύκο, εκείνος τρομάζει στη θέα του όπλου της.

Αντίστοιχα, και η γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας, όταν αντιλαμβάνεται τον λύκο, τον σημαδεύει με το όπλο της λέγοντάς του ότι «δεν θα φάει κανέναν άλλο από εδώ και πέρα».

Τελικά, ένας κυνηγός παίρνει τον λύκο μακριά, αφήνοντας τη γιαγιά και την εγγονή να αγκαλιαστούν ανακουφισμένες, σύμφωνα με τη συγγραφέα.

«Και όλοι έζησαν με ασφάλεια έκτοτε (εκτός από τον λύκο, αλλά αυτό είναι μια ιστορία για μια άλλη ημέρα)», καταλήγει η Χάμιλτον.

Η πρωτοβουλία της NRA προκάλεσε την αντίδραση όσων μάχονται τον περιορισμό της οπλοκατοχής, δεδομένου ότι κάθε χρόνο καταγράφονται δεκάδες ατυχήματα με θύματα παιδιά.

Πάντως, η Ένωση Όπλων δεν δείχνει να πτοείται, σχεδιάζοντας να διασκευάσει κι άλλα παραμύθια, όπως τα «Τρία Γουρουνάκια».


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…