Newsroom

Newsroom

Τι μαρτυρούν για την προσωπικότητα σας οι φωτογραφίες στο Instagram

Μια φωτογραφία που ανεβάζετε στο Instagram μπορεί να φανερώνει πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζεστε ή από αυτά που θέλετε να δείξετε εσείς.

59d799c61dc524cb388b4758

Είτε σας αρέσει είτε όχι, το Instagram έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γενιάς μας και, είτε πρόκειται για μια χαριτωμένη εικόνα του κατοικιδιου σας, είτε του φίλου σας, είτε εσάς του ίδιου, μια εικόνα φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά μας, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με επιστημονικές και ψυχολογικές αναλύσεις από τους ψυχολόγους του Χάρβαρντ, οι φωτογραφίες στο Instagram μπορούν να αποκαλύψουν εάν είστε δημοφιλείς, ευσυνείδητοι ή ακόμα και καταθλιπτικοί.

Λοιπόν, τι λένε για εσάς οι δημοσιεύσεις σας στο Instagram;

Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που συνήθως ανεβάζετε ή μοιράζεστε φωτογραφίες με το άλλο σας μισό δείχνοντας έτσι την αγάπη και την στοργή σας, στην πραγματικότητα θα μπορούσε κάτι τέτοιο να σημαίνει πως είστε ανασφαλείς με την σχέση σας.

Οι ειδικοί πάνω σε ζητήματα σχέσεων έχουν επισημάνει ότι οι άνθρωποι που δημοσιεύουν τέτοιου είδους φωτογραφίες, το κάνουν συνήθως για να καλύψουν τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στη σχέση τους, ενώ χρησιμοποιώντας λεζάντες όπως το «κορίτσι μου», το «μωρό μου» και άλλους τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς μπορεί επίσης να είναι είναι ένα σημάδι κτητικότητας.  

Εάν είστε πάλι από εκείνους που δημοσιεύετε δικές τους selfie όπου είστε καλοντυμένοι με σκοπό να ενθουσιάσετε τους άλλους, τότε είναι πιθανό να είστε αυτοπειθαρχημένοι και να απολαμβάνετε την τάξη.

Ένας άλλος τύπος φωτογραφίας που λέει σημαντικά για εσάς είναι το #gymselfie. Η μελέτη αποκάλυψε ότι εκείνοι που δίνουν μεγάλη έμφαση στην πρόοδο της φυσικής τους κατάστασης και της φυσικής τους εμφάνισης στα κοινωνικά μέσα είναι στην πραγματικότητα ναρκισσιστές.

Εκτός από τις ίδιες τις εικόνες, οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι ο τύπος φίλτρου που χρησιμοποιείται μπορεί να λέει πολλά. Διαπιστώθηκε ότι, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν ζεστά φίλτρα όπως Valencia, τείνουν να είναι πιο δημοφιλείς από τους συνομηλίκους τους, εκείνοι που χρησιμοποιούν Inkwell ή ασπρόμαυρα φίλτρα θα μπορούσαν να είναι καταθλιπτικοί.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ είχαν πρόσφατα υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στη διάγνωση της κατάθλιψης κοιτάζοντας φωτογραφίες στο Instagram των ασθενών απ’ ότι οι γιατροί.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…