Newsroom

Newsroom

Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο σεισμό στην Κεφαλονιά

Αν και ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά ήταν μάλλον αναμενόμενος, καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι σεισμολόγοι…

seismos 0

Αν και ο νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά ήταν μάλλον αναμενόμενος, καθώς υπήρχαν προειδοποιήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι σεισμολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι για το τι σημαίνει αυτή η δόνηση.

Μιλώντας στο Mega, ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος εμφανίστηκε ανήσυχος, προειδοποιώντας πως δε θα πρέπει να αποκλείεται και μία μεγάλη δόνηση μεγέθους ακόμα και 7 ρίχτερ, ενώ αντίθετα ο Άκης Τσελέντης εμφανίστηκε πιο καθησυχαστικός, εκτιμώντας πως πρόκειται για συνέχεια της φυσιολογικής εξέλιξης του φαινομένου.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Δήμητρα Σαχπάζη, ανέφερε πως ο σεισμός προήλθε από τον ίδιο εστιακό χώρο με τον πρώτο σεισμό, αλλά λίγο πιο βορειοδυτικά, ενώ σημείωσε πως είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλοι σεισμοί ίδιου μεγέθους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος υποστήριξε πως δε φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί κάποιο νέο ρήγμα και πρόκειται πιθανότατα για έναν ισχυρότερο μετασεισμό, όμως προειδοποίησε πως τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες θα υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Αποκλίσεις υπάρχουν ακόμα και στο μέγεθος του σεισμού, με το Ευρωμεσογειακό να δίνει μέγεθος 6,1 ρίχτερ, όπως και το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ενώ το Ινστιτούτο της Αθήνας δίνει 5,7 ρίχτερ.

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

aeroplano 1

Τρόμος στον αέρα και πάλι: Πάνω από 12 τραυματίες σε πτήση της Qatar Airways μετά από αναταράξεις

Έξι επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος ανέφεραν τραυματισμούς. «Η ομάδα του αεροδρομίου του Δουβλίνου…

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

astynomikos ellada arthro

Άγριο επεισόδιο στο Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί-Τους επιτέθηκε επιχειρηματίας

Οι δύο αστυνομικοί διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ελαφρά τραύματά τους