Newsroom

Newsroom

Τι κρύβει το… τρυφερό τετ-α-τετ Σαμαρά- Βενιζέλου το απόγευμα

Συνάντηση θα έχουν στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της…

Συνάντηση θα έχουν στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενόψει της άφιξης της τρόικας τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί το χρηματοδοτικό κενό για το 2014, καθώς οι δανειστές απορρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα σχέδια για την κάλυψή του. Παράλληλα ο κυβερνητικός συνασπισμός τελεί πλέον υπό τη δαμόκλειο σπάθη του… αντάρτικου από βουλευτές της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ στα μέτρα που προτείνει το οικονομικό επιτελείο. Εκτός από την ουσία των νέων μέτρων που δρομολογούνται, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να εξετάσουν και την επικοινωνιακή προσέγγιση του θέματος ώστε να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι αντιδράσεις βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο υποτίθεται ότι χθες θα κατατίθετο στη Βουλή, κάπου στην πορεία έχασε το δρόμο του. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έγινε δεκτό από την τρόικα που επιμένει σε μεγαλύτερες περικοπές καθώς υπολογίζει το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 σε περισσότερα από 2 δισ. ευρώ και όχι σε 500 που διατείνονται από το υπουργείο Οικονομικών.