Newsroom

Newsroom

"Θυσίες" βουλευτών

Η γενναιοδωρία των περικοπών από τους Έλληνες βουλευτές είναι 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της βουλής,…

Η γενναιοδωρία των περικοπών από τους Έλληνες βουλευτές είναι 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της βουλής, δηλαδή 3.000 ευρώ περίπου ανά βουλευτή όταν αυτά τα 3.000 ευρώ έχουν δοθεί ήδη και από τον πλέον χαμηλόμισθο υπάλληλο. Σε μόλις 35 ευρώ ανέρχεται η «θυσία» που καλείται να κάνει ο κάθε Έλληνας βουλευτής για τα έξοδα κίνησής του το 2012, όπως φαίνεται από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο δείχνοντας την έκδηλη πρόθεση των ανθρώπων της εξουσίας να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες που κάνει και ο απλός πολίτης. Η πίστωση για το τρέχον έτος προκειμένου να καλυφθούν συνολικά οι αποζημιώσεις και τα επιδόματα των βουλευτών όλων των κομμάτων αγγίζει τα 36 εκατομμύρια ευρώ ενώ για το 2012 το ποσό μειώνεται στα 35 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες που προβλέπονται για τους 300 της βουλής: Για αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης και άλλα προβλέπονται 35.016.200 ευρώ, 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011. Οι βουλευτικές αποζημιώσεις που θα δοθούν το επόμενο έτος θα είναι 21.226.400 ευρώ, όσα προβλέπονται και για το 2011. Μεγάλη μείωση παρουσιάζεται στις αποζημιώσεις των εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών και τις επιτροπές με το ποσό να πέφτει από τα 5 εκατομμύρια ευρώ του 2011 στα 2.875.000 ευρώ για το 2012. Στα ποσά που αφορούν το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών παρατηρείται μια μείωση 131 ευρώ ανά βουλευτή (8.146.900 ευρώ, σε σχέση με τα 8.107.500 ευρώ του 2011). Εξίσου «μεγάλη» μείωση φαίνεται στα έξοδα κίνησης των βουλευτών, με το ποσό της μείωσης να αγγίζει τα 35 ευρώ ανά βουλευτή (ο προϋπολογισμός προβλέπει το ποσό των 1.705.100 ευρώ, ποσό κατά 10.500 ευρώ μειωμένο σε σχέση με το 2011).

Επίσης, η οικογενειακή παροχή βουλευτών φτάνει τα 212.800 ευρώ, ποσό ίδιο με του 2011 ενώ αύξηση παρουσιάζει η εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ του ΕΟΠΥΥ (Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) με το ποσό να φτάνει τα 850.000 ευρώ, αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο www.koutipandoras.gr σχολίασε: «Είναι μονομερής προσέγγιση αυτή, δεν είναι μόνο αυτή η εικόνα. Έχει μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση και πρέπει να μειωθεί κι άλλο, δεν διαφωνώ. Έχουν γίνει περικοπές σε επιδόματα, έχουν αυξηθεί οι κρατήσεις. Η γενικευμένη κατεδαφιστική λογική δεν οδηγεί πουθενά. Ούτως ή άλλως, είμαστε από αυτούς που δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό λόγω των μειώσεων που γίνονται στους υπαλλήλους. Οι περικοπές είναι οριζόντιες, κόβουν από μεσαία εισοδήματα και χαμηλόμισθους. Μιλάμε για μια πολιτική γενικής εξόντωσης. Στόχος πρέπει να είναι η ανακοπή της ύφεσης με αναπτυξιακή προσπάθεια».

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

6210363

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων…

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Πιτσιρικάς

Επικός πιτσιρικάς ξενέρωσε στο λιμάνι του Πειραιά: «Μόλις κατάλαβα ότι σε μια εβδομάδα αρχίζει το σχολείο» (video)

Ο μικρός ταξίδευε για τη Σύρο από τον Πειραιά αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν…

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

ΕΡΤ

Χριστίνα Βίδου: Λύγισε με όσα είπε η καλεσμένη της – «Να μην υπάρξουν άλλες μανάδες σαν εμένα» (video)

Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ υποδέχθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» την μητέρα του αδικοχαμένου στην άσφαλτο, Αδαμάντιου…