Newsroom

Newsroom

Θυμάστε τα ρουσφέτια του Βορίδη; – όταν μετέτρεψε το Υποδομών σε… Ελληνικό Μέτωπο

Ο Μάκης Βορίδης, ο πρώην αρχηγός της χουντικής ΕΠΕΝ και του άρρηκτα συνδεδεμένου με τον φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν, Ελληνικού…

voridis 2 1

Ο Μάκης Βορίδης, ο πρώην αρχηγός της χουντικής ΕΠΕΝ και του άρρηκτα συνδεδεμένου με τον φασίστα Ζαν Μαρί Λεπέν, Ελληνικού Μετώπου, ο άνθρωπος με το τσεκούρι κι εκείνος που σε ομιλίες του εμφανιζόταν κάτω από το πορτραίτο του δικτάτορα Παπαδόπουλου, δεν συμμετέχει για πρώτη φορά σε κυβερνητικό σχήμα.

Ο νέος υπουργός Υγείας που αντικατέστησε τον Άδωνη Γεωργιάδη, την περίοδο διακυβέρνησης Παπαδήμου κι ενώ ακόμη ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, χρημάτισε για διάστημα μόλις επτά μηνών (Νοέμβριος 2011-Μάιος 2012) υπουργός Υποδομών. Κι όμως, σε αυτό το μικτό χρονικό διάστημα, πρόλαβε να βολέψει «ημέτερους» και πολιτικούς φίλους του, πρώην στελέχη του αποτυχημένου ακροδεξιού Ελληνικού Μετώπου, του οποίου ηγείτο, στο υπουργείο του.

Αυτό βεβαίως δεν είναι αποκάλυψη, αφού το θέμα είχε αναδείξει στις αρχές του 2012 ο ηλεκτρονικός Τύπος, ενώ είχε κατατεθεί και σχετική ερώτηση στη Βουλή, από τον Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει παρ’ όλα αυτά, να θυμηθούμε τα ρουσφέτια του νέου στελέχους της κυβέρνησης Σαμαρά, ο οποίος εκτός από φιλοχουντικός φαίνεται πως ακολουθεί πιστά τις παλαιοκομματικές τακτικές του «βολέματος» που επί χρόνια βύθιζαν την Ελλάδα στο βούρκο της διαφθοράς.  

Σύμφωνα με όσα έγραφαν τον Ιανουάριο του 2012 το capital.gr και η parapolitiki.gr, ήδη από το Νοέμβριο του 2011, οπότε σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, με τη συμμετοχή στελεχών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης διόρισε:

Στο πολιτικό του γραφείο στο υπουργείο Μεταφορών ως διευθυντή, τον Θεοδόση Αθανασά, επιφανές στέλεχος και διευθυντή του Ελληνικού Μετώπου. Τον Σπύρο Βάιλα, ο οποίος το 2005 είχε εκλεγεί μέλος του Ελληνικού Μετώπου, ενώ υπήρξε και μέλος του ΛΑΟΣ. Τον Φαίδωνα Δημόπουλο, νούμερο δύο του Ελληνικού Μετώπου και υπεύθυνου οικονομικών του πολιτικού αυτού μορφώματος. Και τέλος τον Γιάννη Ζωγράφο, ο οποίος σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον «πατριωτικό» χώρο, ενώ υπήρξε και συνήγορος υπεράσπισης του δημοσιογράφου της «Ελεύθερης Ώρας», Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Ο Ζωγράφος μάλιστα, διετέλεσε για κάποιο διάστημα και σύμβουλος του Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο Μεταφορών.

Δείτε τις αποφάσεις διορισμού των πολιτικών φίλων του Μ. Βορίδη, όπως της βρήκαμε στη σελίδα parapolitiki.gr






 

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…