Newsroom

Newsroom

Θύμα διαδικτυακής απάτης η Μπριζίτ Μακρόν

Θύμα διαδικτυακής απάτης έπεσε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν.

5af43d3d1dc524b44a8b45dc

Με μια χαμογελαστή φωτογραφία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας τα άρθρα διαφήμιζαν μια αντιρυτιδική κρέμα που «θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα την βιομηχανία της φροντίδας του δέρματος».

Η απάτη έγινε γνωστή όταν άρχισαν να καταφθάνουν στο Ελιζέ επιστολές προς την Μπριζίτ Μακρόν από γυναίκες που διαμαρτύρονταν πως είχαν εξαπατηθεί από τις ψευδείς διαφημίσεις.

Οι πελάτισσες που επιθυμούσαν να αγοράσουν μόνο μια μικρή ποσότητα της «θαυματουργής» κρέμας έπρεπε να δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία αλλά με αυτό τον τρόπο η εταιρεία τους επέβαλε μόνιμη συνδρομή. Έτσι, όπως κατήγγειλε η 68χρονη, ενώ της ζητήθηκε να καταβάλει 3,95 ευρώ για την αγορά μιας μικρής συσκευασίας του προϊόντος μέσω της ιστοσελίδας Beauty and Truth, ανακάλυψε αργότερα πως είχε γίνει συνδρομήτρια και έλαβε στο σπίτι της προϊόντα αξίας 88 ευρώ!

Η γυναίκα προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Μόλις η Μπριζίτ Μακρόν ενημερώθηκε για την απάτη, ζήτησε από τον δικηγόρο της να διαχειριστεί τάχιστα την υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, οι ιστοσελίδες που προωθούσαν την απάτη εις βάρος της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας θα διαγραφούν και τα εμπλεκόμενα άτομα θα αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες.