Newsroom

Newsroom

Θρησκόληπτο Σύστημα Υγείας; Τι απαντούσε μέχρι χθες ο ΕΟΔΥ για το αν κολλάει ο κορονοϊός από τη μετάληψη

Σοκαριστικά ανεύθυνη στάση από τον ΕΟΔΥ

4549962

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει έναν χρήστη του Youtube να τηλεφωνεί στον ΕΟΔΥ για να διαπιστώσει τις συμβουλές που δίνει για όσους θέλουν να μεταλάβουν.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε χθες και ήδη έχει χιλιάδες θεάσεις, ο υπάλληλος του ΕΟΔΥ λέει (και επαναλαμβάνει αρκετές φορές) ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει μέσω της μετάληψης στην εκκλησία, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται το ίδιο κουτάλι για να μεταλάβουν δεκάδες άνθρωποι σε κάθε Λειτουργία.

Οι βαριεστημένες απαντήσεις του υπαλλήλου επαναλαμβάνονται μάλιστα, ενώ ο χρήστης του youtube επιβεβαιώνει και στην κάμερα ότι μιλάει με τον ΕΟΔΥ.

Η ανευθυνότητα σε αυτή την περίπτωση είναι εξοργιστική, αφού ο ΕΟΔΥ είναι ο οργανισμός που έχει επιφορτιστεί με τον πλήρη συντονισμό του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπηση του κορονοϊού.

Αν λοιπόν την ώρα που καλούσε τους πολίτες να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να φτερνίζονται στον αγκώνα τους, συμβούλευε και τους πιστούς να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι τότε χρειάζεται οι υπεύθυνοι να προβληματιστούν σοβαρά.

Βέβαια η κατηγορία της ανευθυνότητας δε βαραίνει μόνο τον ΕΟΔΥ, αφού ακόμη και η ΕΡΤ είχε φιλοξενήσει αντιεπιστημονικές απόψεις ιεράρχη περί της μη επικινδυνότητας της μετάληψης αφού… «ο Χριστός δεν είχε μικρόβια».

 

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…