Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για την Συρία και όχι μόνο…

Στο τηλέφωνο μίλησαν σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα την Συρία και ενώ οι σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ είναι σε τεντωμένο σχοινί.

57c0746d1dc5243b738b4b53

Η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε έπειτα από πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και το πλήγμα κατά τούρκων στρατιωτών που η Άγκυρα εκτιμά ότι πραγματοποιήθηκε από την συριακή αεροπορία. Είναι η πρώτη φορά που τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονται σε επίθεση των συριακών δυνάμεων.

O Ερντογάν δήλωσε ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, την ώρα που αντάρτες που στηρίζει η Τουρκία ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης αλ-Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις συνομιλίες «εποικοδομητικές», σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών, με στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.

«Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις για τη διευθέτηση της κρίσης στη Συρία σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Συμφώνησαν, συγκεκριμένα, τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των ρωσικών και τουρκικών υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να διασφαλιστεί ο συντονισμός των προσπαθειών στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας» επισήμανε η ρωσική προεδρία.

Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν την πολιτική και οικονομικό-εμπορική συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας, περιλαμβανομένων «επικείμενων διμερών επαφών σε διάφορα επίπεδα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και ότι η επιχείρηση που εξαπέλυσε η Άγκυρα τον Αύγουστο με στόχο να διώξει τους από τα σύνορά της τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί «απόδειξη της αποφασιστικότητας της Άγκυρας στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειες να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση στο Χαλέπι.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη