Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών για τον 74χρονο που ασέλγησε σε ανήλικη

Ο 74χρονος θα εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον.

δικαστηριο 2

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε 74χρονο για ασελγείς πράξεις σε βάρος 11χρονης, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών. Ωστόσο, λόγω ηλικίας (άνω των 70), θα εκτίσει την ποινή στο σπίτι του.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με τον εισαγγελέα της έδρας να κάνει λόγο για «κλασική περίπτωση παιδεραστίας», όπου ο δράστης επέλεξε ως θύμα του «ένα παιδάκι από οικογένεια σε άθλια οικονομική κατάσταση».

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το Φεβρουάριο του 2017 με εισαγγελική παραγγελία την οποία προκάλεσε καταγγελία που έκαναν δάσκαλοι της ανήλικης, ενώ επενέβησαν οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και η ανήλικη τέθηκε (μαζί με το μικρότερο αδελφάκι της) σε προστατευτική φύλαξη. Οι δάσκαλοι του κοριτσιού υποπτεύθηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε με το κοριτσάκι, λόγω επαναλαμβανόμενων αδικαιολόγητων απουσιών από το μάθημα, της συχνής παρουσίας του κατηγορούμενου στο σχολείο, αλλά και κάποιων «ύποπτων» φωτογραφιών που έγιναν αντιληπτές από συμμαθήτριές της στο «τάμπλετ» της ανήλικης.

Ο συνταξιούχος είχε γνωρίσει την ανήλικη στο πάρκο της γειτονιάς της, όπου εκείνη έπαιζε με τις γάτες. Το κορίτσι κατέθεσε ότι ο δράστης είπε «πως θα φέρει γάλα για να τα ταΐσουμε» και μετά «κερνούσε αναψυκτικό, σοκολάτα […] Ερχόταν κάθε μέρα».

Φέρεται πως ο άνδρας απέκτησε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 11χρονης, αφού όπως κατέθεσε η ίδια «μας βοηθούσε, αγοράζοντας πράγματα που του ζητούσαμε» ενώ ερχόταν και στο σπίτι της. Σε μία από τις επισκέψεις του, φέρεται να τέλεσε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η 11χρονη, προσφέροντάς της μάλιστα και χαρτζιλίκι 2 ευρώ.

Η μητέρα της κατέθεσε ότι «δεν την άφηνε σε ησυχία. Πήγαινε στο σχολείο της, χτυπούσε τα κουδούνια του σπιτιού. Ήρθε πολλές φορές σπίτι, γύρω στις 30. […] Έκανε κακό στην κόρη μου», είπε επίσης διευκρινίζοντας ότι η ίδια έλειπε στη δουλειά της, ενώ ο σύζυγός της είχε πρόβλημα με τα χαρτιά παραμονής του.

Ο 74χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται χαρακτηρίζοντας ψευδές το περιεχόμενο της καταγγελίας. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη για κατάχρηση σε ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου και είχε αφεθεί ελεύθερος ενόψει του Εφετείου (είχε κρατηθεί στο πλαίσιο της προφυλάκισης).

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο μόνο για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με την πράξη αυτή να απορροφά τη δεύτερη, αυτή της αποπλάνησης και του επιβλήθηκε μειωμένη ποινή.

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Καρχαρία Γλυφάδα

«Βλέπουμε πολλές ταινίες» – Τι λέει η ερευνήτρια του ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τον καρχαρία στη Γλυφάδα (video)

Η Αναστασία Μήλιου εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την εμφάνιση του γαλάζιου καρχαρία στη Γλυφάδα

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

πατρα λιμανι 1

Πάτρα: Συγκλονίζει ο αδερφός της 48χρονης που έπεσε με το αμάξι απ’ το λιμάνι – «Θα έχω έναν άγγελο στον ουρανό»

Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη ο αδερφός της 48χρονης γυναίκας απ' την Πάτρα