Newsroom

Newsroom

Θεσσαλονίκη: Αντιπατριαρχική/Αντικατασταλτική πορεία – Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελίας 19χρονης για βιασμό της εντός του Α.Τ. Ομόνοιας, καθώς και την δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, στις 22/10/2021 στην Αθήνα.

antipatr poreia

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και φεμινιστικές οργανώσεις.

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί για ακόμη μια μέρα στην πόλη, με μονάδες δικυκλιστών, διμοιρίες ΜΑΤ και Ομάδες Συλλήψεων καθώς στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ διεξάγεται αυτές τις ημέρες η έκθεση Agrotica.

Την ίδια ώρα κυκλοφοριακό έμφραγμα είχε δημιουργηθεί σε όλους σχεδόν τους ήδη επιφορτισμένος κεντρικούς δρόμους της πόλης (Εγνατία, Τσιμισκή κλπ.) καθώς σημαντικές οδικές αρτηρίες κλείνουν στα σημεία απ’ όπου διερχόταν η πορεία.

Ένταση σημειώθηκε στο τέλος της πορείας, μεταξύ ατόμων που διαδήλωναν κατά της πατριαρχίας και των βιασμών και αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς στο ύψος του αγάλματος του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, με τους αστυνομικούς να τους απωθούν.

Το επεισόδιο ήταν μικρής έντασης και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε έγιναν προσαγωγές.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

181019 arisvspaok ph1

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…