Newsroom

Newsroom

“Θερίζει” η κακοκαιρία στην Ευρώπη

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία, δύο στη Γερµανία, τέσσερις στην Τσεχία και τέσσερις στη Λιθουανία, λόγω της…

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πολωνία, δύο στη Γερµανία, τέσσερις στην Τσεχία και τέσσερις στη Λιθουανία, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη. Βοσνία, Σερβία και Μαυροβούνιο έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις πλημμύρες, που έχουν να σημειωθούν σε τέτοιο μέγεθος εδώ και έναν αιώνα.

Σε όλη την Ευρώπη υπήρξαν χθες σοβάρά προβλήματα στις μετακινήσεις, στις πτήσεις, στους δρόμους και τις σιδηροδροµικές συγκοινωνίες. Αεροδρόμια έκλεισαν, πτήσεις και δρομολόγια τραίνων ακυρώθηκαν και δρόμοι καλύφθηκαν από τον πάγο και το χιόνι.

Στην Πολωνία, αστυνοµικοί περιπολούν τους παγωµένους δρόµους για να σώσουν άστεγους και µεθυσµένους. Στο Βερολίνο, οι σταθµοί του Μετρό, οι αίθουσες συσσιτίων και τα λεωφορεία µε θέρµανση παρέμειναν σε λειτουργία το βράδυ για να καταφύγουν εκεί οι άστεγοι της πόλης. Το αεροδρόµιο του Γκάτγουικ, ένα από τα πιο πολυσύχναστα της Βρετανίας, παρέµεινε χθες κλειστό για δεύτερη συνεχή ηµέρα, όπως και τα αεροδρόµια του Εδιµβούργου και του Σίτι του Λονδίνου. Το 25% των πτήσεων στο Σαρλ ντε Γκωλ και το 10% στο Ορλί, τα δύο µεγάλα αεροδρόµια του Παρισιού, ακυρώθηκαν. Σηµαντικές καθυστερήσεις πτήσεων σηµειώθηκαν στο Χίθροου του Λονδίνου, στο Σίπολ του Αµστερνταµ, στο Τέγκελ του Βερολίνου, στο αεροδρόµιο του Ντύσελντορφ και στο αεροδρόµιο της Γενεύης.

Βαρύ ψύχος πλήττει και τη Σουηδία. Η χαµηλότερη θερµοκρασία καταγράφηκε χθες το βράδυ στο Λιλχάρνταλ, στο κέντρο της χώρας, και ήταν 29,6 βαθµοί Κελσίου υπό το µηδέν.

Σύµφωνα µε την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από σήµερα και µέχρι την Κυριακή ο καιρός και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήµερα στα βορειοδυτικά και τα φαινόµενα αυτά θα επεκταθούν το βράδυ σε ολόκληρη τη ∆υτική Ελλάδα.

Η επιδείνωση του καιρού θα γίνει περισσότερο αισθητή αύριο Σάββατο, καθώς θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της ∆υτικής και Βόρειας Θεσσαλίας. Στην υπόλοιπη χώρα θα σηµειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ η θερµοκρασία θα σηµειώσει σηµαντική πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Την Κυριακή θα υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόµενα, όµως η θερµοκρασία θα πέσει περισσότερο. Ο καιρός θα βελτιωθεί από τη Δευτέρα, όπου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας.

Από την άλλη πλευρά, ορθόδοξοι Εβραίοι παρακολουθούν τη φωτιά που µαίνεται από χθες στο βόρειο τµήµα του Ισραήλ κοντά στη Χάιφα. Σαράντα δεσµοφύλακες κάηκαν ζωντανοί όταν το πούλµαν που τους µετέφερε εγκλωβίσθηκε στις φλόγες.

Ο Μπενιαµίν Νετανιάχου ζήτησε τηλεφωνικά από τους ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας και της Ρωσίας βοήθεια. Η Ελλάδα αποστέλλει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Κανταντέρ .

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…