Newsroom

Newsroom

θεραπευτική μάλαξη και τα οφέλη στην υγεία σου …

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι στο έπακρον αυτή τη στιγμή.  Επανέφερε την απόλυτη ισορροπία στον οργανισμό σου 

sports1 1170x731 1

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων οι περισσότεροι προχωρούν σε πράγματα που τους έχουν λείψει. Κυρίως για λόγους υγείας.  Η θεραπευτική μάλαξη θεωρείται ως η πιο διαδεδομένη και γνωστή μάλαξη από όλα τα είδη μάλαξης που χρησιμοποιούνται στη φυσικοθεραπεία. Με τη θεραπευτική μάλαξη αντιμετωπίζεται μία σειρά προβλημάτων, ενώ η επίδρασή της είναι καθολική σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπευτική μάλαξη επιδρά ευεργετικά στο μυοσκελετικό σύστημα, στο καρδιαγγειακό και λεμφικό, στο νευρικό, καθώς και στο δέρμα. Επιπλέον, η θεραπευτική μάλαξη βελτιώνει τη χωρητικότητα των πνευμόνων, επιβραδύνει τον ρυθμό της αναπνοής, μειώνει το στρες, το άγχος, και χαρίζει ευεξία και χαλάρωση στον θεραπευόμενο. Αλλά είναι ασφαλές αυτή τη στιγμή να κάνεις θεραπευτική μάλαξη; Όπως πιθανώς ήδη γνωρίζεις, αρκετά πράγματα στη ζωή έρχονται τώρα με τον κίνδυνο του να κολλήσεις COVID-19 και η τελική απόφαση για το αν είσαι εντάξει με αυτόν τον κίνδυνο βαρύνει εσένα και μόνο. «Πολλά εξαρτώνται από την ανοχή των κινδύνων κάθε ατόμου και από τον κίνδυνο που θέλουν να αποδεχθούν», λέει ειδικός μεταδοτικών ασθενειών στο Κέντρο Ασφάλειας Υγείας Johns Hopkins.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν συγκεκριμένες συστάσεις για το πώς να είσαι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής ενώ κάνετε πολλές διαφορετικές καθημερινές δραστηριότητες. Δυστυχώς, όμως, για εσένα και τους πόνους σου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι θεραπευτική μάλαξη. 

Αν ωστόσο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως ορίζει το υπουργείο υγείας, τόσο από τους πελάτες, όσο και από εκείνους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τότε δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Τα οφέλη:
Οφέλη Της Μάλαξης
-Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, διευκολύνοντας την αναπνοή του δέρματος.
-Ενεργοποιεί εκκριτικές διαδικασίες των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων απομακρύνοντας προϊόντα του μεταβολισμού.
-Διευρύνει τα αγγεία του δέρματος και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενθαρρύνοντας τη θρέψη του δέρματος και των αδένων του.
-Αυξάνει τη θερμοκρασία του δέρματος δημιουργώντας ένα ευχάριστο συναίσθημα.
-Αυξάνει την κυκλοφορία των τριχοειδών αγγείων, αυξάνοντας έτσι τον βαθμό οξυγόνωσης των ιστών.

Ως μέσο θεραπείας χρησιμοποιείται η αφή. Η αφή λοιπόν σε συνδυασμό με την εναλλασσόμενη πίεση του χεριού, έχει ως αποτέλεσμα την χαλάρωση του μυϊκού συστήματος βάζοντας τον θεραπευόμενο σε μία κατάστασης βαθιάς χαλάρωσης. Έχουμε ταχύτερη επούλωση τυχόν τραυματισμών και αίσθηση ευεξίας . Οι θεραπευτικοί χειρισμοί για την ενίσχυση του κυκλοφορικού συστήματος εμποδίζουν τη φλεβική στασιμότητα του αίματος (ειδικά στα κάτω άκρα) παρέχοντας έτσι έμμεση διευκόλυνση στο έργο του φλεβικού δικτύου και κατ’ επέκταση στο έργο της καρδιάς. Παράλληλα η θεραπευτική μάλαξη ενεργοποιεί τη λεμφική κυκλοφορία, που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση των φυσικών αμυντικών μηχανισμών του ανθρώπινου οργανισμού (δηλαδή το ανοσοποιητικό σύστημα).

Για περισσότερες πληροφορίες: 6944745205
 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη