Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Το σκάνδαλο Novartis παραμένει σκάνδαλο και η ΝΔ συγκαλύπτει μαφιόζικες πρακτικές

Στην εξέλιξη που έχει η υπόθεση Novartis μετά την κατάθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αναφέρεται σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο τομέαρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

 «Ο κ. Βαξεβάνης εισέφερε νέα στοιχεία στην υπόθεση του σκανδάλου Νοvartis και ζήτησε να διαβιβαστούν στον εισαγγελέα. Θεωρώ ότι θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και θα τα αξιολογήσει ο κ. εισαγγελέας», αναφέρει ο κ. Ξανθόπουλος και προσθέτει: «Η υπόθεση αυτή έχει αναζωπυρωθεί, σαφώς ανατροφοδοτείται, αλλά μολονότι είναι στο προσκήνιο, δεν βλέπω αντίδραση από τους εμπλεκόμενους. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί, γιατί αφορά τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Όσοι αισθάνονται νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρες θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Είναι ευκαιρία ο έλεγχος να φτάσει βαθιά και να αποδοθούν ευθύνες», επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ακολούθως επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας: «Παρ’ όλες τις προσπάθειες της ΝΔ, το σκάνδαλο Novartis παραμένει σκάνδαλο και μάλιστα ομολογημένο. Υπάρχει πρακτικό συμβιβασμού της εταιρείας με το αμερικανικό δημόσιο για καταβολή αποζημίωσης 350 εκατομμύρια δολάρια επειδή δωροδόκησε Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα. Κι όμως ανερυθρίαστα κάποιοι επιχειρηματολογούν στη δημόσια σφαίρα, ότι πρόκειται για σκευωρία. Υπάρχουν δεδομένες ευθύνες, πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες. Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ συγκαλύπτει παράνομες, μαφιόζικες, απαράδεκτες πρακτικές που δεν ταιριάζουν σε ένα κράτος της ΕΕ». 

Κλείνοντας, ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρεται στην διεθνή πτυχή της υπόθεσης υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι η Τουλουπάκη κλήθηκε να εκφράσει την άποψή της στο Ευρωκοινοβούλιο και ότι ο κ. Τσιάρας ως υπουργός Δικαιοσύνης καλείται επίσης να δώσει εξηγήσεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο σκάνδαλο Novartis, είναι σημαντικό. Yπάρχει καταδίκη της Ελλάδας από πλειάδα δημοσιογραφικών ενώσεων. Όλα αυτά τίποτα καλό δεν προοιωνίζονται για την κατάσταση της ελευθεροτυπίας και της δικαιοσύνης στη χώρα».

 

 

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Κόλαφος ο Guardian για Μητσοτάκη: «Ένα σκάνδαλο που ανακαλεί τις πιο σκληρές μέρες της δικτατορίας»

Με αναφορά στο καθεστώς των συνταγματαρχών του 1967 ο βρετανικός Guardian χαρακτηρίζει τις υποκλοπές ως…

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Ηλιόπουλος: Η Νέα Δημοκρατία οδηγεί την πολιτική συζήτηση στον βούρκο των σκοτεινών αποκαλύψεων

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, κ. Ρωμανού, ο…

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου αντί να βρίσκεται σπίτι του, έχει το θράσος να μας απειλεί κι από πάνω

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που σχολίασε τον…