Newsroom

Newsroom

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι φιλική προς τους νέους (video)

Σαν άλλος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεχνώντας τα πογκρόμ αστυνομικής βίας σε λαϊκές γειτονιές και πλατείες 

5364545

Στη πρωινή συνέντευξη που είχε ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στο τηλεοπτικό σταθμό του ANT1, φαίνεται πως ξέχασε τα αμέτρητα documenta που αποδεικνύουν καταστολή και απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις σε πολίτες και ιδιαίτερα προς τη νεώτερη γενιά, σχολιάζοντας πως η ΕΛΑΣ έχει κάνει σπουδαία δουλειά και πως θα είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους νέους.

Ο ίδιος που φαίνεται πως δεν είδε τα πογκρόμ βίας σε πλατείες και γειτονιές της Αθήνας, σχολίασε ότι «Έχουμε άξια Αστυνομία, τα στελέχη της, γυναίκες και άνδρες που υπηρετούν σε αυτό το σώμα, είναι τμήμα της κοινωνίας μας, προσφέρουν σπουδαίο έργο. Τα τελευταία δύο χρόνια σε πολύ δύσκολες συνθήκες η ΕΛΑΣ έχει κάνει σπουδαία δουλειά».

Σε ότι αφορά τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. προς τους νέους, ο νέος Υπουργός σχολίασε ότι: « ΕΛΑΣ είναι εδώ για να τηρεί την εφαρμογή των νόμων … η ΕΛΑΣ είναι, οφείλει να είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο φιλική προς τους πολίτες, φιλική προς τους νέους ανθρώπους, σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα. Απέναντι στο έγκλημα θα υπάρξει μηδενική ανοχή και η ΕΛΑΣ θα είναι εκεί που χρειάζεται για να το αντιμετωπίσει». 

Τέλος, σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, ο ίδιος σημείωσε ότι «οι πολίτες έχουν το δικαίωμα των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων», αλλά «μαζί με το δικαίωμα των διαδηλώσεων υπάρχει το αυτονόητο δικαίωμα και υποχρέωση όλων να συνεχίζεται η κοινωνική και οικονομική ζωή ομαλά … Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο προφανώς θα εφαρμόσουμε απολύτως, που λέει ότι αν 100-200 άνθρωποι κλείνουν το κέντρο μιας πόλης, εν προκειμένω της πρωτεύουσας, αυτό δεν μπορεί να γίνεται. Έχουν το δικαίωμα της συγκέντρωσης και της διαδήλωσης. Αν ο αριθμός είναι πολύ περιορισμένος, αυτό θα πρέπει να γίνεται σε ένα περιορισμένο τμήμα του δρόμου ή του πεζοδρομίου, προκειμένου να μην δημιουργούνται προβλήματα για τους υπόλοιπους».

 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη