Η χαρά δεν την αφήνει…

Ο απρόσεκτος και εμπαθής πρώην πρωθυπουργός, χωρίς να το καταλαβαίνει -πώς θα μπορούσε (;) - βάζει τον εαυτό του στο κάδρο

fs women

Καμία απολύτως μομφή στο πανάρχαιο επάγγελμα και τις θεραπαίνιδές του. Αναγνωρίζουμε μάλιστα την αδιαμφισβήτητη προσφορά τους διαχρονικά …. Ισχυριζόμαστε μάλιστα ότι από ηθικής απόψεως είναι καλύτερες από τις λεγόμενες “νοικοκυροπου@@νες” του καθωσπρεπισμού και της υποκρισίας. Είναι δε απείρως καλύτερες από κάποιους πολιτικούς που υποκρίνονται τους “άμεπτους”, τους “άριστους” , τους “αδέκαστους”, τους “ηθικούς και αγγελικά πλασμένους υπερπατριώτες”, τους “υπερσπιστές των εθνικών ιδεωδών” -τρομάρα τους-, τους από άμβονος δακρύβρεκτους “τσ’ αντρικής σχολής”…..

Τί σχέση έχει τώρα η λαϊκή ρήση με τον πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα, δηλώνουμε ευθύς εξ αρχής: απολύτως καμιά όπως θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι!!!! Άλλωστε, στο παρόν σημείωμα συζητούμε τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού που ακολουθεί, στη συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ και δημοσιεύθηκε στις 27-6-20. Η αναφορά του σε “παραδικαστικά και παρακρατικά κυκλώματα” μας έφερε μνήμες από τις χειρότερες μέρες της παρακρατικής δράσης της δεκαετίας του ’60.     

Ο Σαμαράς υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «κανένα παραδικαστικό κύκλωμα δεν μπορεί να εκτελέσει τα σχέδιά του δίχως πρόθυμους επίορκους δικαστές και κανένα παρακρατικό κύκλωμα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής».

Ο απρόσεκτος και εμπαθής πρώην πρωθυπουργός, χωρίς να το καταλαβαίνει -πώς θα μπορούσε (;) – βάζει τον εαυτό του στο κάδρο!!! Αν και το θέλει, δεν μπορεί να κρυφτεί!!! Μας λέει δηλαδή ότι έχει πλήρη τεχνογνωσία της δράσης των κυκλωμάτων η οποία μάλιστα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να το ξέρει ο ίδιος ως επικεφαλής!!! Και μάλιστα ως επικεφαλής της δεξιάς και έχων “προίκα” τους μηχανισμούς του βαθέος κράτους με τα λογής-λογής παρακρατικά “λουλούδια” που ενδημούσαν και ενδημούν, παλαιώθεν, στα υπόγεια της δεξιάς πολυκατοικίας. Η Ιστορία βρίθει διαχρονικά με περιστατικά εναγκαλισμού του κράτους της δεξιάς και των ακροδεξιών παρακρατικών μηχανισμών, και απ’ ότι φαίνεται και τώρα με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και τις παράνομες ηχογραφήσεις Μιωνί.

Ο Σαμαράς με την παραδοχή που κάνει, αλλάζει “πίστα”. Ασκεί έμμεσα ετεροχρονισμένη κριτική στον ιδρυτή της παράταξης, τον “εθνάρχη” Κ. Καραμανλή στο ότι δεν είχε τον πλήρη έλεγχο των παρακρατικών μηχανισμών το 1963 με αποτέλεσμα τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρ. Λαμπράκη!! Είναι γνωστή η παροιμιώδης φράση “ποιός κυβερνά αυτόν το τόπο;” που φέρεται να είπε ο Καραμανλής όταν πληροφορήθηκε τη δολοφονία του Λαμπράκη από τον παρακρατικό εσμό της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν παραιτηθεί και φύγει στο εξωτερικό ……

Ενώ αν ήταν τότε στα πράγματα ο πανόπτης και στιβαρός ηγέτης Σαμαράς  ίσως …….

Τί αποκαλήφθηκε όμως τότε, στο μακρινό 1963; Τρεις δημοσιογράφοι (Γ. Ρωμαίος, Γ. Βούλτεψης και Γ. Μπέρτσος) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη του σχεδίου της δολοφονίας του ειρηνιστή βουλευτή της Αριστεράς.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους η κυβέρνηση και η αστυνομία προσπάθησαν να εμφανίσουν την δολοφονία ως ένα τροχαίο ατύχημα. Παράλληλα, ο Εμμ. Εμμανουηλίδης, ο άνθρωπος που καταδικάστηκε ως ο δολοφόνος του Λαμπράκη, περιγράφει πως μερικές ώρες πριν από το έγκλημα, εκατοντάδες παρακρατικοί καλούνται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου έγινε η δολοφονία. Ο υπομοίραρχος της ασφάλειας λέει στους συγκεντρωμένους: “Στόχος μας είναι ο Λαμπράκης”. Τα στοιχεία της έρευνας των δημοσιογράφων βοηθήσουν αποφασιστικά τον ανακριτή Χρ. Σαρτζετάκη (ο οποίος δεν αγνόησε την πίεση της ιεραρχίας να “θάψει” την υπόθεση) και τους εισαγγελείς Δελαπόρτα και Μπούτη στην αποκάλυψη της παρακρατικής οργάνωσης “Καρφίτσα”. Οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας και πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί της χωροφυλακής, βρέθηκαν τελικά στο εδώλιο των κατηγορουμένων.

Ο τέως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Παπαγεωργόπουλος, που υπηρέτησε στην κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών επί Ενώσεως Κέντρου, υποστηρίζει ότι ο αξιωματικός του στρατού Γ. Παπαδόπουλος (μετέπειτα χουντικός δικτάτορας) και στενοί συνεργάτες του στην ΚΥΠ είχαν σχεδιάσει την δολοφονία. Το βαθύ κράτος, οι πυλώνες της εξουσίας και το παρακράτος μετά από 4 χρόνια τέθηκαν στις υπηρεσίες της χούντας και η κουτσουρεμένη δημοκρατία στο γύψο…..

Τα προβεβλημένα ακροδεξιά “ορφανά” του δικτάτορα Παπαδόπουλου ενέταξε ο Σαμαράς στη ΝΔ!!!! Τον Μάκη Βορίδη το οποίο διόρισε ο δικτάτορας αρχηγό της ΕΠΕΝ για να διαδεχθεί τον Μιχαλολιάκο (της ναζιστικής Χρυσής Αυγής), τον Άδωνι Γεωργιάδη τον “φίλο του Παττακού” και προσφάτως μετανοημένο πωλητή βιβλίων αντισημιτικού περιεχομένου, κλπ., κλπ. Δε συνεργάζεσαι με τα “ακρα” (όπως τους αποκαλούσε ο Καραμανλής ο νεότερος) αν δεν έχεις τουλάχιστον ιδεολογική συγγένεια μαζί τους. Και, ειρήσθω εν παρόδω, είναι γνωστό ότι οι χουνταίοι και οι συνοδοιπόροι τους έλκουν την καταγωγή τους από τους δοσίλογους της κατοχής, τους φιλοναζί αντικομμουνιστές και παρακρατικούς …….

Κατανοούμε ότι στη δεξιά πολυκατοικία γίνεται μάχη χαρακωμάτων για την επικράτηση. Κεντροδεξιοί, δεξιοί και ακροδεξιοί πολιτικοί διαγκωνίζονται για το ποιός θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετούν. Το πάνω χέρι το έχει σήμερα η ακροδεξιά των Μητσοτάκη – Γεωργιάδη – Βορίδη και, εμμέσως, του έχοντος σύνδρομο μεγαλείου και καταδίωξης Σαμαρά ο οποίος δεν διστάζει να “παίζει” με τους θεσμούς (καταγγέλλει και μηνύει εισαγγελικούς λειτουργούς, μηνύει δημοσιογράφους που τον αμφισβητούν, κλπ). Η σημερινή ΝΔ φαίνεται ότι είναι δύσκολο να αποκοπεί από τις πρακτικές του παρελθόντος, να αποκοπεί από τον ομφάλιο λώρο που συνέδεε διαχρονικά τη δεξιά με το παρακράτος και τη λειτουργία του, να γίνει ένα σύγχρονο – δημοκρατικό κόμμα της αστικής τάξης. Κατά τη γνώμη μας, η μεθόδευση της περίπτωσης υποκλοπής-ηχογράφησης της συνομιλίας Παππά – Μιωνί είναι ενδεικτική αυτής της σχέσης “λατρείας και μίσους”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη