ΒΚ

Βασιλική Κίσσα

Το θέατρο ως επινόηση πάνω στη σκηνή

Η ηθοποιός Βασιλική Κίσσα γράφει στο koutipandoras.gr για το Improvisational Theater, γνωστό και ως Improv. 

improv challenge

Μορφή θεάτρου, συχνά κωμωδίας, όπου τα περισσότερα, ή και όλα τα κομμάτια της παράστασης επινοούνται στην σκηνή από τους ηθοποιούς και δεν είναι προσχεδιασμένα.

Για εμάς που ασχολούμαστε με αυτό, είναι πολλά περισσότερα. 

Είναι η απόλυτη μορφή έκφρασης, είναι τρόπος ανακάλυψης κρυμμένων πτυχών του εαυτού μας, είναι κατανόηση και ενσυναίσθηση, είναι ψυχαγωγία και διασκέδαση, χαλάρωση και ξεκούραση, είναι πάθος και εθισμός.

Κάθε φορά που ανεβαίνουμε στην σκηνή, όλες οι αισθήσεις μας είναι οξυμένες. Έχουμε τα μάτια, τα αυτιά και την ψυχή μας ανοιχτή, όλα τα ερεθίσματα είναι πηγή έμπνευσης που οδηγούν κάθε φορά σε ένα καινούριο συναρπαστικό ταξίδι σε νέους κόσμους, νέες ιστορίες, νέες γνωριμίες με ανθρώπους, που γίνονται κομμάτι μας για πάντα. Οι σχέσεις που αναπτύσσουμε είναι ουσιαστικές, γεμάτες ειλικρίνεια και σεβασμό.

Η παράσταση για εμάς ξεκινάει πολύ πριν ανέβουμε στην σκηνή. Ξεκινάει από την στιγμή που ετοιμαζόμαστε πριν κατευθυνθούμε προς το θέατρο. Οι σκέψεις είναι πάντα οι ίδιες. Ποιος θα είμαι σήμερα; Πού θα πάω; Ποιους θα γνωρίσω; Θα πάει καλά η παράσταση; Θα γελάσει το κοινό; Θα περάσει καλά; Θα του περάσω κάποιο μήνυμα; Άγχος και ενθουσιασμός μέχρι να κάνουμε το πρώτο βήμα πάνω στην σκηνή. Εκεί όλες οι σκέψεις εξαφανίζονται και μένει μόνο ένα πράγμα, που δεν είναι καν σκέψη, είναι συναίσθημα, όλα τα συναισθήματα μαζί σε ετοιμότητα. Κάθε ένα ξεπετιέται την κατάλληλη στιγμή, ακολουθώντας τις ανάγκες του χαρακτήρα που έχουμε επινοήσει. Κάθε μας βήμα είναι στο σκοτάδι, που όμως είναι πιο φωτεινό από οτιδήποτε έχουμε αντικρίσει. 

Γιατί δεν είμαστε μόνοι μας εκεί. Έχουμε τους συμπαίχτες μας. Η πιο δυνατή σχέση που μπορεί να υπάρξει, ακόμα και με ανθρώπους άγνωστους μέχρι εκείνη την στιγμή. Και αυτόματα γινόμαστε φίλοι, οικογένεια. Γιατί απλόχερα δίνουμε ο ένας τον άλλον κομμάτια της ψυχής μας, ακόμα και αυτά που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν. Και έτσι έρχεται το τέλος της παράστασης, που πάντα μας αφήνει άφωνους μπροστά στο μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργίας.

The Improv Challenge στο Θέατρο Αβατον

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Παναγιώτης Δελαβίνιας, Άννα Πατρικίου, Μενέλαος Πρόκος, Βασιλική Κίσσα & guests

Πιάνο: Μάριος Καραμπότης

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γιαννουλάκης

Info: 

Κάθε Παρασκευή 21.15

Τιμή εισιτηρίου: 10 € & 5 € (μειωμένο)

Θέατρο Άβατον

Ευπατριδών 3 Κεραμεικός (στάση μετρό Κεραμεικός)

Τηλ.: 210-3412689 

www.theatroavaton.com www.facebook.com/avatontheater

 

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…