Το... θαύμα των ελληνικών συντάξεων στον ιταλικό Τύπο

Κάποτε οι Ιταλοί κοίταζαν με οίκτο την Ελλάδα και τα οικονομικά της προβλήματα. Τώρα μπροστά στη νέα μεταμνημονιακή κατάσταση μας μας κοιτάζουν με μια δόση ζήλιας.

NewsRoom 22/11/2018 | 22:43

Την εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera, με τίτλο: «Η Ελλάδα αφήνει πίσω της την λιτότητα, από τον Ιανουάριο αυξάνονται οι συντάξεις». 

Η Corriere αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή και ειδικότερα στο ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει και τα σενάρια «καταστροφολογίας» τελείωσαν.

Παράλληλα, με αναφορά σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, γράφει ότι ο πρωθυπουργός ανήγγειλε πως θα εφαρμοστεί αύξηση των συντάξεων για σχεδόν πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες, από την 1η Ιανουαρίου και ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση για τους συνταξιούχους.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι στην πραγματικότητα, η αύξηση δεν θα ξεπερνά, στους περισσότερους, τα είκοσι ευρώ τον μήνα, αλλά υπογραμμίζει ότι «είναι το πρώτο μέτρο κοινωνικής επανόρθωσης που αποφασίζεται από την κυβέρνηση της Αθήνας, από τότε που άρχισε η οικονομική κρίση.

«Η Ελλάδα έχει επίσημα αφήσει πίσω της την εποχή των προγραμμάτων διάσωσης, όπως επιβεβαίωσε στις 20 Αυγούστου και γραπτό ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ESM», γράφει τέλος η Corriere.