Θανάσης Μπίρλης στο koutipandoras.gr: Ζωγραφική με... άρωμα Νίκου Καββαδία

Θανάσης Μπίρλης,

cover
NewsRoom 21/01/2015 | 15:58

Ο Θανάσης Μπίρλης, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και οπτικός, καταπιάνεται εδώ και αρκετά χρόνια με τη Ζωγραφική, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσωπικές του ανησυχίες. Αυτή την περίοδο, προετοιμάζει μία έκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από τους ταξιδιάρικους στίχους του Νίκου Καββαδία, δουλεμένη πάνω σε υλικά που έχει συλλέξει ο ίδιος από διάφορα λιμάνια για την οποία μας μίλησε με περισσότερες λεπτομέρειες. 

Μία βίδα ή ένα σχοινί, ένα ξύλο που ξέβρασε κάποτε η θάλασσα, αντικείμενα που προσπερνάμε αδιάφορα όταν τα συναντάμε ή τα βλέπουμε μόνο στους πάγκους των μικροπωλητών στην πλατεία Αβησσυνίας , γίνονται στα χέρια του εργαλεία έμπνευσης και δημιουργίας. Τα υλικά συναντούν τους στίχους και τους ζωγραφικούς καμβάδες και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό παζλ που ιντριγκάρει τη φαντασία μας. Η ανακύκλωση των υλικών μετουσιώνεται με αυτό τον τρόπο στην ανακύκλωση των εικόνων που μας περιβάλλουν. 

Πρόκειται για την έκτη ατομική έκθεση του Θανάση Μπίρλη από το 2006, με αντίστοιχη θεματογραφία. Στα πρώτα του έργα, το χρώμα ήταν δημιουργημένο από κουτάκια αναψυκτικών....

Ας πάρουμε μία μικρή γεύση από τις δημιουργίες του:

θανάσης μπιρλής

 

θανάσης μπιρλής

 

θανάσης μπιρλής

 

θανάσης μπιρλής

 

- Ο Θανάσης Μπίρλης έχει δημιουργήσει την αλυσίδα οπτικών καταστημάτων Οφθαλμός, πρωτοπόρα στο χώρο της με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο. Ασχολείται με την ζωγραφική και έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πέντε ατομικές εκθέσεις και σε πολλές ομαδικές. Στις εκλογές είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών με το ΠΟΤΑΜΙ.