Newsroom

Newsroom

Θα συναντηθούν ξανά σήμερα, η ΕΡΤ έγινε "δημόσια ραδιοτηλεόραση"

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα ξανασυναντηθούν σήμερα Πέμπτη το βράδυ (στις 20.30) προκειμένου να καταλήξουν σε μια…

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα ξανασυναντηθούν σήμερα Πέμπτη το βράδυ (στις 20.30) προκειμένου να καταλήξουν σε μια λύση για τη “δημόσια ραδιοτηλεόραση” (φαίνεται πως η ΕΡΤ αποτελεί οριστικώς παρελθόν), αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μίλησε για μια συνάντηση που περιστράφηκε στο πώς πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση, με σεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός θα μεταβεί τελικώς αύριο το πρωί στη Βιέννη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για μια πολύ δύσκολη συζήτηση αφού πρέπει, μεταξύ άλλων, να αντιμετωπιστούν ζητήματα συνταγματικής τάξης, η αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ, αλλά και η επαναθεμελίωση της ύπαρξης της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη άμεσης συμμόρφωσης με την προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, καθώς και για αποκατάσταση όλων των συχνοτήτων της ΕΡΤ, ενώ ζήτησε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Στο ιδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο κ. Κουβέλης, ο οποίος μίλησε για μια Επίπονη διαδικασία. “Καταβάλλω κάθε προσπάθεια να υπάρξει λύση και να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ. Είναι αναγκαίο να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά για όλα τα ζητήματα”, υποστήριξε. Οπως και στο ΠΑΣΟΚ έτσι και στη ΔΗΜΑΡ πριν από τη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα υπάρξει κοινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…